web analytics

Vooruitblik: Kikkerdril

Reacties zijn gesloten

Nederland heeft er weer een nieuwe kinderfilm bij. Het belooft een vrolijk en muzikaal geheel te worden. Kikkerdril is na Diep (2005) de tweede speelfilm van regisseuse en scenariste Simone van Dusseldorp.

 

 

 

 

Vooruitblik Kikkerdril
Als de grote broer van de 7-jarige Max zijn amandelen moet laten knippen zit er maar een ding op: Max moet kikkerdril zien te vinden, anders zal zijn broer nooit meer kunnen praten. Hij ontmoet leeftijdsgenootje Jesse en samen gaan ze op pad.

 

Cast: o.a. Nino Morris den Brave als Max, Whitney Franker als Jesse en Georgina Verbaan als Heleen, de moeder van Max
Scenario: Simone van Dusseldorp
Regie: Simone van Dusseldorp
Producenten: Leontine Petit & Joost de Vries

 

Simplificerend en educatief
De synopsis oogt vrij simpel, maar de film is dan ook subtiel toegespitst op de belevingswereld van kinderen. In hun zoektocht naar kikkerdril leren de kinderen spelenderwijs de natuur kennen en zingen ze liedjes. Kikkerdril is een echte kinderfilm, zonder dat het haar publiek minacht. Met de voorjaarsvakantie in het vooruitzicht, zal het best eens een succes kunnen worden.

 

Simone van Dusseldorp over Kikkerdril
“Voor mij is het belangrijk dat de film zowel voor kinderen als voor ouders onderhoudend zou zijn. Een film over de levenslust van twee kinderen en de verwondering voor de natuur.”

 

Producenten Leontine Petit & Joost de Vries over Kikkerdril
“Simone van Dusseldorp is erin geslaagd om een zeer toegankelijke speelfilm te maken voor jonge kinderen en hun ouders. We zijn ervan overtuigd dat Kikkerdril een groot succes kan worden. […] Daarnaast zijn wij van mening dat er een grote behoefte is aan speelfilms voor deze jonge doelgroep die graag verhalen willen zien die dicht bij henzelf staan.”

 

Te zien vanaf: 11 februari 2009.