web analytics

Vooruitblik: Komt een Vrouw bij de Dokter

Reacties zijn gesloten

De verwachtingen zijn hooggespannen: weet Reinout Oerlemans pers en publiek met zijn regiedebuut Komt een Vrouw bij de Dokter te overtuigen of krijgen de criticasters gelijk?

Vooruitblik Komt een Vrouw bij de Dokter
Komt een Vrouw bij de Dokter is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Kluun. Het boek, dat deels autobiografisch is, vertelt het verhaal van Stijn en Carmen. Een rijk en gezond stel. Ze hebben beiden een eigen bedrijf en zijn de trotse ouders van de eenjarige Luna. Aan geld en vrienden geen gebrek. Ze leven als God in Amsterdam. Totdat bij de mooie en optimistische Carmen borstkanker wordt geconstateerd. Op slag verandert hun wereld in een rollercoaster-rit langs artsen en ziekenhuizen. De hedonistische Stijn gaat trouw mee naar Carmens chemokuren en bestralingen, maar stort zich ’s avonds in het nachtleven en op de vrouwen van Amsterdam, Miami en Breda.

Cast: Carice van Houten als Carmen, Barry Atsma als Stijn en Anna Drijver als Roos
Regie: Reinout Oerlemans
Scenario: Gert Embrechts, naar het boek van Kluun
Producent: Hans de Weers, Sim van Veen, Reinout Oerlemans

Over het boek
De bestseller ‘Komt een Vrouw bij de Dokter’ verscheen voor het eerst in 2003 bij Uitgeverij Podium en was de debuutroman van Kluun. Inmiddels zijn er in Nederland 800.000 exemplaren van verkocht, een ongekend hoog aantal waarmee het de langstlopende titel op de bestsellerlijst is. Tevens werd de roman vertaald in 26 talen. In 2006 won ‘Komt een Vrouw bij de Dokter’ de NS Publieksprijs.

Carice van Houten over regisseur Reinout Oerlemans
Komt een Vrouw bij de Dokter betekent het regiedebuut voor Reinout Oerlemans. “Ik dacht wel even ‘Arnie gaat een film maken’”, aldus Van Houten, doelend op het personage uit de soap Goede Tijden, Slechte Tijden dat Oerlemans jaren speelde. Na een gesprek op het strand in Los Angeles, de Amerikaanse stad waar Oerlemans tegenwoordig woont, durfde de Zwartboek-ster het wel aan.  ”Hij heeft mij totaal overtuigd. Het is een risico voor iedereen, maar dat is alles wat je doet. En ik heb wel vaker met regisseurs aan hun eerste film gewerkt.”

Oerlemans over de cast
“Het verhaal is zeer treffend omdat het de liefde en strijd tussen twee mensen beschrijft, waarvan het leven dramatisch overhoop is gegooid. Carice van Houten kan als geen ander de rol van Carmen neerzetten. Sterk en breekbaar tegelijk, mooi en krachtig ondanks haar strijd tegen kanker. Ik ben erg blij met Barry Atsma als Stijn, die de keiharde macho ook gevoel en liefde meegeeft. Het is een zeer uitdagende rol, die Barry op het lijf geschreven is. En Anna Drijver, die in de rol van Roos er niet in slaagt Carmen en Stijn uit elkaar te drijven, is mijn ideale Roos. Sexy, spannend, maar vooral trouw en liefdevol. Ik mag dus mijn regiedebuut maken met zo’n getalenteerde cast. Ik ben er waanzinnig blij mee.”

De regisseur
Reinout Oerlemans (1971) is acteur, presentator, producent en regisseur. Bij het Nederlandse publiek geniet hij grote bekendheid door zijn rol van ‘Arnie’ in de soapserie Goede Tijden, slechte Tijden midden jaren negentig. Met Komt een Vrouw bij de Dokter maakt hij zijn regiedebuut. Met zijn productiehuis Eyeworks bewandelde Oerlemans de afgelopen jaren al een aantal filmpaden als producent van onder meer De Brief voor de Koning en Happy End.

Te zien vanaf: 26 november 2009.

2 gedachten over “Vooruitblik: Komt een Vrouw bij de Dokter

  1. Zijn bedrijf eyeworks produceert momenteel ook de Vlaamse productie “dossier K.”, het vervolg op de Belgische kaskraker “De zaak Alzheimer”.

Reacties zijn gesloten.