web analytics

Vooruitblik: Mega Mindy en het zwarte Kristal

Reacties zijn gesloten


Na het succes van de eerste
Mega Mindy-film (Het Geheim van Mega Mindy) wordt ons jongste kroost dit jaar getrakteerd op het tweede bioscoopavontuur rond de in een strak pakje gehesen gelijknamige superheldin: Mega Mindy en het zwarte Kristal.

Vooruitblik Mega Mindy en het zwarte Kristal
Boef Axel is op zoek naar het zwarte kristel in de woestijn van het oosterse Zahambra. Daar is honderden jaren geleden het zwarte kristal op aarde gestort. Wie deze meteoriet in handen krijgt kan van alles een ‘slechte kopie’ maken. Een zeer gevaarlijke steen dus, maar gelukkig weet niemand waar het zwarte kristal verborgen is… tot nu. In een spannende race proberen Mieke, Toby en de anderen om als eerste het zwarte kristal te vinden en het zo uit handen van bandieten te houden. Zal het ze lukken om de gevaarlijk steen te vernietigen? En wat gebeurt er als Mega Mindy te maken krijgt met een gemene zwarte kopie van zichzelf? Gelukkig krijgen ze hulp van Klaus, een jeugdvriend van Opa Fonkel.

Cast: Free Souffriau, Louis Talpe en Anton Cogen
Regie: Matthias Temmermans
Producent: Studio 100

Locatie
Voor de opnames van de film sloeg Studio 100 voor het eerst in de geschiedenis haar tenten op buiten de grenzen van de Benelux. Een deel van de film werd namelijk opgenomen in het Spaanse Almería, en in de woestijn in het nabijgelegen Tabernas. De landschappen van Spanje vormen het decor voor het verhaal van Mega Mindy in het oosterse Zahambra. Dit is niet onopgemerkt gebleven door de lokale pers van Spanje. Ze hebben zelfs op de voorpagina van de krant Diario de Almería aandacht besteed aan Mega Mindy en het zwarte Kristal. De krant sprak over de productie: “Bij de meeste grote producties komen vaak veel obstakels kijken. Bij deze film echter werkt iedereen erg goed en met veel gemak.”

Over de regisseur
Regisseur Matthias Temmermans is een vaste regisseur van Studio 100. Eerder maakte hij al onder andere de films Kabouter Plop en de Toverstaf (2003), Plop in de Stad (2006) en K3 en de Kattenprins (2007) en de eerste Mega Mindy-film.

Te zien vanaf: 15 december 2010.

2 gedachten over “Vooruitblik: Mega Mindy en het zwarte Kristal

  1. Die Klaus zegt mij iets, een Nederlands acteur. Maar wie ook al weer?

    1. Hero Muller. Kende hem uit afleveringen van Flodder en All Stars, en voor mij was hij altijd ‘de stem’ van de Pastoor in De Legende van de Bokkerijders.

Reacties zijn gesloten.