web analytics

Vooruitblik: Mijn Vader is een Detective! – De Wet van 3

Reacties zijn gesloten

In 2009 verscheen het eerste deel van de filmreeks Mijn Vader is een Detective! in de zalen. Nog in datzelfde jaar startten de opnamen voor het tweede deel. Nu, twee jaar later, verschijnt deze eindelijk in de bioscopen. Mijn Vader is een Detective! – De Wet van 3 gaat 21 juli landelijk in première.

Vooruitblik Mijn Vader is een Detective! – De Wet van 3
In ‘Mijn Vader Is een Detective: De Wet van 3’ maken we kennis met de mysterieuze 14-jarige Mara bij wie het, sinds de vermissing van haar moeder, spookt. Wanneer zij aan detective Max vraagt om haar moeder op te sporen maken Max’ zoon Sam en diens vriend Ortwin zich grote zorgen. Max heeft niet door dat Mara een heks is en intussen raakt Sterre, het meisje op wie de jongens allebei verliefd zijn, steeds meer onder haar invloed. Ze doen er alles aan om Mara te ontmaskeren. Ze belanden in een spannend oord waar vreemde rituelen worden uitgeoefend, dingen verdwijnen, en niemand veilig is.

Cast: o.a. Tjeerd Melchers, Cees Geel, Jasmin Pasteuning, Willeke van Ammelrooy, e.v.a.
Regie: Will Wissink
Scenario: Zebi Damen

Will Wissink over het werken met kinderen
‘De speelsheid die kinderen nog hebben is heel fijn om mee te werken. Het is echter wel vaak wat langer zoeken dan bij meer ervaren acteurs. Het grote voordeel is wel dat de kinderen, in tegenstelling tot volwassenen, veel minder zeuren. Ook zijn de kinderen veel meer flexibel en plooibaar. Wanneer je met de kinderen wil improviseren, krijg je veel meer van ze aangeboden en dit inspireert enorm.’

Over de regisseur
Regisseur Will Wissink (1965) maakte al op twaalfjarige leeftijd een stop-motion film geïnspireerd op de Star Wars-serie, waarbij hij gebruik maakte van allerlei huishoudelijke attributen. Slechts acht jaar later studeerde hij af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie met de korte film Burp!. Na ervaring te hebben opgedaan in de televisiewereld, richtte hij in 1997 samen met Zebi Damen Dropouts Film Productions op, met als doel het zelfstandig produceren van maatschappelijk betrokken films. In 1999 verscheen hun eerste film, Dropouts, in de bioscopen, welke gelijk genomineerd werd voor twee Gouden Kalveren. Met Mijn Vader is een Detective! (2009) maakte hij zijn tweede lange speelfilm.

Te zien vanaf: 21 juli 2011.