web analytics

Vooruitblik: Mijn Vader is een Detective!

Reacties zijn gesloten

Tien jaar geleden debuteerde regisseur Will Wissink brutaal in de Nederlandse bioscopen met het frisse en eigenzinnige Dropouts, een film over drie zwervers in hartje Amsterdam. Een groot talent leek te zijn opgestaan, helaas bleef het daarna echter opvallend stil rondom de regisseur. Volgende week verschijnt eindelijk zijn tweede film in de zalen; met Mijn Vader is een Detective! maakt Wissink dit keer een eigentijdse jeugdfilm.

 

 

Vooruitblik Mijn Vader is een Detective!
Sam, Sterre en Ortwin zijn al jaren bevriend. Met z’n drieën schieten ze Sam’s vader Max te hulp bij het zoeken naar een gestolen, zeldzame papegaai. Maar dan wordt Max tijdens hun speurtocht ontvoerd door een bende criminelen. De kids zetten een achtervolging in met een speedboot en belanden op een geheimzinnig forteiland.

 

Cast: Tjeerd Melchers als Sam, Rick Mackenbach als Ortwin, Jasmin Pasteuning als Sterre en Cees Geel als Sam
Scenario: Zebi Damen
Regie: Will Wissink
Producent: Will Wissink en Zebi Damen

 

Will Wissink over film in Nederland
“Er worden inderdaad te weinig realistische films gemaakt in Nederland. Vooral de grote productiehuizen richten zich op conventionele films. Ook de Fondsen en de omroepen spelen op veilig. Daarom zie je ook zoveel literatuurverfilmingen. Het succes van Abeltje en Kruimeltje zal het nog moeilijker maken om dat te veranderen. Wat succes heeft krijgt voorrang. De meeste vernieuwingen zie je bij kleinere producenten, omdat die door kleine budgetten gedwongen worden om realistisch te werken. Zij hebben geen geld voor dure decors. Een goed voorbeeld is Zusje, dat te weinig navolging vindt.” (Filmkrant, 01-09-2000)

 

Regisseur Will Wissink (1965) maakte al op twaalfjarige leeftijd een stop-motion film geïnspireerd op de Star Wars-serie, waarbij hij gebruik maakte van allerlei huishoudelijke attributen. Slechts acht jaar later studeerde hij af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie met de korte film Burp!. Na ervaring te hebben opgedaan in de televisiewereld, richtte hij in 1997 samen met Zebi Damen Dropouts Film Productions op, met als doel het zelfstandig produceren van maatschappelijk betrokken films. In 1999 verscheen hun eerste film, Dropouts, in de bioscopen, welke gelijk genomineerd werd voor twee Gouden Kalveren. Mijn Vader is een Detective! is zijn tweede lange speelfilm.

 

Te zien vanaf: 8 april 2009.