web analytics

Vooruitblik: Penny's Shadow

Reacties zijn gesloten

Steven de Jong blijft flink in de weer. Na twee nieuwe Snuf de Hond-avonturen vorig jaar, komt hij nu met de avontuurlijke familiefilm Penny’s Shadow, over de bijzondere relatie tussen de zestienjarige Lisa en een getraumatiseerd paard.

Vooruitblik Penny’s Shadow
Lisa is zestien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. Tess neemt ook haar eigenwijze pony Rakker mee. Ze verblijven op de kampeerboerderij van de zeventienjarige Kai en zijn vader. Kai’s moeder is jaren geleden overleden bij een ongeluk met haar geliefde paard Shadow. De zwarte hengst heeft het overleefd, maar is zwaar getraumatiseerd en onbetrouwbaar geworden. Kai zag het ongeluk gebeuren en heeft daardoor een moeilijke band met het paard. Lisa is ervan overtuigd dat ze kan helpen met Shadow, maar Kai wil hier niets van weten. Ze besluit om in het geheim toch het paard te gaan trainen en hem weer vertouwen in mensen te geven.

Cast: Levi van Kempen, Tanja Jess, Liza Sips, Valerie Pos, e.v.a.
Regie: Steven de Jong
Scenario: Lars Boom
Producent: Steven de Jong

Steven de Jong over het werken met ‘Shadow’
“Vrijdagavond hadden we een spannend – echt avontuur – te verwerken. Onze Shadow, een schitterende zwarte hengst die de hoofdrol speelt met Liza Sips, filmden we in de duinen aan de rand van het strand bij een waanzinnige zonsondergang. Shadow vond het ook nogal bijzonder en steigerde en galoppeerde als een bezetene. Zijn begeleider en eigenaar Thamar wierp hij op een gegeven moment op de grond en hij ging er vol vandoor (op zich is dat niet zo erg, het eiland is maar 27 kilometer in doorsnee …), echter er liep prikkeldraad beneden bij de duinen langs het schelpenpaadje en daar ging hij in volle galop op af! Verblind door de lage zon ging het bijna mis. De crew ging er achteraan. Samen met de setdresser Koert won ik de sprint en konden we hem pakken. Hij steigerde en Koert kreeg een mep van de hoef … een paar uur later wreef hij nog over z’n hoofd. Licht gewond heeft ie gewoon doorgedraaid …. de bikkel. Mijn vader zei vroeger: “nooit loslaten”! En daar moest ik aan denken toen ik tig keer half in de lucht werd getrokken. Thamar, zijn baas kwam buiten adem aan en heeft shadow overgenomen … (Steven de Jong op zijn website, augustus 2010)

Over de regisseur
Steven de Jong (1962) is zelfgeschoold filmmaker, acteur en producent en scenarist. Hij maakte zijn debuut als regisseur met De gouden Swipe (1995). Verwierf nationale bekendheid met films als De Schippers van de Kameleon, De Scheepsjongens van Bontekoe en De Hel van ’63.

Te zien vanaf: 8 juni 2011.