web analytics

Vooruitblik: Rundskop

Reacties zijn gesloten


De Vlaamse film
Rundskop maakte begin dit jaar furore in de Vlaamse bioscopen en werd onder meer geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn en Maastricht, vanaf 26 mei is de film ook in Nederland te zien.

Vooruitblik Rundskop
Rundskop is een misdaaddrama over boeren en gangsters tegen de achtergrond van de Belgische hormonenmaffia.  Het is een film over vriendschap, loyaliteit, verraad en verloren onschuld.  Het is ook een film over koeien en verklikkers, over stieren en kopstoten, over schuld en boete, misdaad en straf, en over conflicterende verlangens en de onmogelijkheid van herstel.

Cast: Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval, Jeanne Dandoy, Barbara Sarafian, Frank Lammers, e.v.a.
Regie: Michaël R. Roskam
Scenario: Michaël R. Roskam
Producent: Bart Van Langendonck

Actrice Barbara Sarafian over de film
“Ik zou de film Rundskop vergelijken met een kathedraal. Je stap daar binnen, je hebt een grote middenbeuk die naar het altaar leidt en dan de twee zijbeuken. Dat is echt de structuur van die film met iets goddelijks … Het is bijna een sacrale film!” (Intervier met Sterrennieuws, 26-01-2011)

Michaël R. Roskam over de film
“Ik wou van meet af aan gangsterfilms maken. Voor mij is de gangster bij uitstek zo’n type man dat na zijn eerste goede daad nooit meer even goed is geweest. Omdat hij een deal in zijn hoofd had: als ik 100% goed ben voor jou, dan ben jij 100% goed voor mij. Zo’n deal is onmogelijk, en daar kan hij niet tegen. Wie hem maar 90% teruggeeft, is in zijn ogen niet loyaal.” (Interview met Humo, 07-03-2011)

Over de regisseur
Michaël R. Roskam (1972) studeerde in 1996 af aan het Sint-Lucas Instituut in Brussel. In 2005 behaalde hij zijn Masterclass Scriptwriting & Development aan het Maurits Binger Film Instituut van Amsterdam (NL). Roskam regisseerde tot nu toe meerdere korte films, waaronder The One Thing to do (2005), Carlo (2004) en Haun (2002) – drie korte films die zowel nationaal als internationaal in de prijzen vielen.  Hij geeft tevens les aan het Sint-Lucas Instituut in Brussel.

Te zien vanaf: 26 mei 2011.