web analytics

Vooruitblik: Terug naar de Kust

Reacties zijn gesloten

De boeken van Saskia Noort zijn populair leesvoer. In Nederland werden er van haar thrillers al meer dan een miljoen exemplaren verkocht, waarvan 400.000 zijn toe te schrijven aan haar debuut, ‘Terug naar de kust’. Regisseuse Will Koopman, bekend van onder andere Baantjer en Gooische Vrouwen, verfilmde het boek voor haar eerste speelfilm.

Vooruitblik Terug naar de Kust
Maria (Linda de Mol) is moeder van twee kinderen en partner van een rokkenjagende alcoholist (Daan Schuurmans). Ze blijkt zwanger van hem te zijn, maar besluit hem te verlaten en het kind te laten weghalen. Niet veel later wordt ze anoniem stelselmatig bedreigd. Op aanraden van de politie vlucht ze naar haar ouderlijk huis, waar haar oudere zus Ans (Ariane Schutler) woont. Maar de teisteringen houden niet op. Wordt Maria echt gestalkt, of verbeeldt ze het zich?

Cast: Linda de Mol als Maria, Ariane Schluter als Ans, Huub Stapel, Pierre Bokma, e.v.a.
Regie: Will Koopman
Scenario: Lex Wertwijn
Producent: Gijs van de Westelaken

Regisseur Will Koopman over Terug naar de kust
Voor film is nu eenmaal een andere constructie nodig, je kunt een boek niet strak volgen; die fout wordt nogal eens gemaakt, maar het werkt niet, het zijn andere disciplines. (…) Dat heb ik altijd gehad, dat mijn eerste speelfilm een thriller moest worden. Dat kwam natuurlijk ook door Baantjer, maar ik was ook gek op de Britse politieseries, Prime Suspect vooral, met Helen Mirren. Tja, ik heb altijd iets met moord gehad, en qua regisseur vooral met: hoe maak je iemand verdacht?”

Over regisseur Will Koopman
Will Koopman regisseerde verschillende afleveringen van o.a. Baantjer en Vrouwenvleugel, en heeft de afgelopen jaren veel succes met Gooische Vrouwen, waar ze alle afleveringen van regisseerde. Terug naar de kust is haar eerste speelfilm.

Over Linda de Mol
Linda de Mol werd bekend als presentatrice van programma’s als Love Letters, maar is inmiddels ook geruime tijd bekend als actrice. Haar eerste rol was die van politieagent in de serie Spangen. In 2004 speelde ze voor het eerst in een speelfilm, Ellis in Glamourland. Inmiddels is ze vooral bekend door haar hoofdrol in de serie Gooische Vrouwen. Terug naar de kust is haar tweede speelfilm.

Te zien vanaf: 29 oktober 2009.

Een gedachte over “Vooruitblik: Terug naar de Kust

  1. Bij die eerste foto moet ik elke keer denken aan Seth Gaaikema…die het dan elke keer niet blijkt te zijn.

    Maareh, op zich ben ik wel benieuwd naar deze film. De trailer en de cast zien er goed uit.

Reacties zijn gesloten.