web analytics

Vooruitblik: Tramontana

Reacties zijn gesloten

Ramon Gieling levert na Johan Cruijff – En un Momento Dado (2004) en Joaquín Sabina – 19 días y 500 noches (2008) weer een veelbelovende film af: Tramontana. Deze Spaanstalige film zal het Nederlands Film Festival 2009 openen.

Vooruitblik Tramontana
Onder de Franco dictatuur mengt de Tramontana-wind in een noord Spaans dorp zich als een personage in de scandaleuze liefde tussen de oude Pepet Tremolls en de achttien-jarige Rosa Campos de Amor. De geheime liefde tussen Tremolls en Campos de Amor krijgt met een raadselachtige zelfmoord op kerstavond een apaocalyptisch slotakkoord. Kwam Pepet Tremolls tot zijn daad door de gekmakende wind, door de onberekenbare en grillige natuur van Rosa Campos de Amor, of werd hij vermoord door een jaloerse minnaar?

Cast: Yohana Cobo als Rosa Campos de Amor en Lluís Soler als Pepet Tremolls
Regie: Ramon Gieling
Scenario: Ramon Gieling
Producent: Pieter van Huystee, Sylvia Baan

Actrice Yohana Cobo – Rosa Campos de Amor
Yohana Cobo speelde eerder een grote bijrol in Almodóvar’s Volver (2006) en de hoofdrol in El Septímo Dia (2004). Voor haar rol in Volver won ze in 2006 op het Cannes Festival een award voor Beste Actrice, samen met de andere vrouwen in de film.

Regisseur Ramon Gieling
Ramon Maria Gieling doorloopt van 1971 tot 1976 de kunstacademie in Arnhem, waar hij zich toelegt op vrije schilderkunst en grafiek. Vanaf 1979 neemt zijn filmloopbaan een vlucht en volgen vele korte en lange cinematografische werken. De liefde voor Spanje zit diep verankerd en vanaf 1985 maakt Gieling met regelmaat films in Spanje. Hij regisseerde eerder onder andere Johan Cruijff – En un Momento Dado (2004) en Joaquín Sabina – 19 días y 500 noches (2008).

Te zien vanaf: 24 september 2009.

Reacties zijn gesloten.