web analytics

Vooruitblik: Van God Los (serie)

Reacties zijn gesloten


Na de meeslepende film
Van God Los uit 2003, komen Pupkin Film en BNN nu met Van God Los – de serie. En hoewel de serie geen direct voortborduursel is op de film, is er een sterke overeenkomst: de scheidslijn tussen dader en slachtoffer is flinterdun.

Vooruitblik Van God Los
Wat zegt een krantenberichtje nou uiteindelijk écht over een moord? Misschien vertelt het je dat er een mes of een pistool is gebruikt, of wat de gevangenisstraf is. Het blijft op veilige afstand, we gruwelen er even over en gaan weer verder. Maar is het wel zo ver weg? Wat gebeurt er nou met iemand die zó ver gaat dat hij door draait? Hoe komt iemand tot zo’n brute beestachtige daad? In Van God Los komt het schrikbarend dichtbij en is de scheidslijn tussen dader en slachtoffer flinterdun. Gaan we dan snappen hoe je zo ver door kan draaien dat je een moord pleegt?

De serie bestaat uit negen losstaande afleveringen, die geïnspireerd zijn op waargebeurde misdaden.

Productie scripts: Paul Jan Nelissen
Naar een idee van: Pieter Kuijpers
Cast: o.a. Halina Reijn, Tanja Jess, Victoria Koblenko, Tygo Gernandt, Bracha van Doesburgh en Sergio Hasselbaink.
Scenaristen: Paul Jan Nelissen, Bies van Ede, Michael Leendertse, Willem Bosch, Kees Vroege, Luuk van Bemmelen, Tijs van Marle, Anne Barnhoorn, Lotte Tabbers, Christian Sparborth
Regisseurs: Pieter Kuijpers, David Lammers, Lourens Blok, Remy van Heugten, Thomas Korthals Altes, Tim Oliehoek, Rita Horst, Johan Timmers

Pieter Kuijpers over de serie
“Getalenteerde makers zijn voor de serie Van God Los allemaal op hun eigen wijze aan de slag gegaan met het research materiaal. De verhalen zijn geïnspireerd op waargebeurde misdaden, maar door de makers gedramatiseerd. Het is nadrukkelijk de bedoeling om de kijker te verwarren en te ontregelen, om vooroordelen te testen en zekerheden onderuit te halen.”

Tygo Gernandt over de serie
“De lijn tussen dader en slachtoffer is soms zo klein. Dat is denk ik ook verbonden aan de naam van de serie. Dat de verhalen allemaal gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen geeft het een extra lading.” (Interview Nu.nl)

Over Pieter Kuijpers
Pieter Kuijpers (1968) is regisseur, producent en scenarioschrijver. In 2003 debuteerde hij in de bioscopen met het misdaaddrama Van God Los, welke direct drie Gouden Kalveren won. Nadien maakte hij als regisseur nog onder meer De Griezelbus (2005), Off Screen (2005) en TBS (2008). Met zijn productiekantoor Pupkin Film is hij daarnaast als producent (mede) verantwoordelijk voor o.a. Feuten, Loft en Johan Primero. Momenteel werkt Kuijpers aan de nieuwe speelfilm Doodslag, met Theo Maassen in de hoofdrol.

Te zien vanaf: 22 mei, wekelijks rond de klok van 20.20 uur op Nederland 3.