web analytics

Vooruitblik voorjaar

Reacties zijn gesloten

Het filmaanbod van 2010 bood voor ieder wat wils. Van luchtige komedie tot de zwaardere arthousefilm; het was een veelzijdig en succesvol jaar. Ook 2011 belooft weer een mix van grote publieksfilms en kleinere producties. De belangrijkste films van dit voorjaar op een rij.

Gooische Vrouwen (10 maart)
Ongetwijfeld dé publieksfilm van het voorjaar. Na de succesvolle serie, bekroond met de Televizierring, is de speelfilm dan eindelijk een feit. De dames uit Blaricum gaan op vakantie naar Frankrijk om hun luxeleven met alle beslommeringen die daarbij komen kijken even achter zich te kunnen laten. De regie is in handen van Will Koopman, die eerder al aan de serie werkte en in 2009 een succesvol bioscoopdebuut maakte met de boekverfilming Terug naar de Kust.

Brownian Movement (24 maart)
De films van Nanouk Leopold (Guernsey, Wolfsbergen) zijn niet voor iedereen weggelegd, maar doen het goed in filmhuizen en op internationale festivals. Haar nieuwste film werd onlangs geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn. Brownian Movement gaat over een relatie die aan een zijden draad komt te hangen als de man erachter komt dat zijn partner in het geheim haar patiënten meeneemt naar een gehuurd appartement.

Black Butterflies (31 maart)
Carice van Houten speelt in Black Butterflies de hoofdrol van Ingrid Jonker, een Zuid-Afrikaanse dichter ten tijde van de apartheid. Black Butterflies is een drama over haar moeizame liefdesleven en de gespannen relatie met haar racistische vader, gespeeld door Rutger Hauer, die na lange tijd weer een substantiële rol in een Nederlandse productie heeft. Geregisseerd door Paula van der Oest, die eerder een Oscarnominatie ontving voor Zus & Zo.

Club Zeus (7 april)
David Verbeek, een van de jonge talenten van de Nederlandse cinema, komt na Shanghai Trance (2008) en het goed ontvangen R U There (2010) opnieuw met een film die zich afspeelt in Azië. De plot is gecentreerd rondom twee ‘host boys’ in Shanghai. De mannen werken in een speciale club waar ze vrouwen aandacht en liefde geven.

Alle Tijd (14 april)
Job Gosschalk heeft misschien geen grote naam, maar werkt al jaren als casting director en producent van o.a. Alles is Liefde en de serie ‘t Schaep met de 5 Pooten. In 2008 begon hij als regisseur met de serie S1ngle en nu komt hij met zijn speelfilmdebuut. Alle Tijd gaat over Maarten en Molly, broer en zus die allebei hun liefdesleven op proberen te pakken. Ze raken zo steeds meer van elkaar verwijderd, maar dan krijgt Molly kanker. Een tragikomedie met Paul de Leeuw en Karina Smulders in de hoofdrollen.

Voor een actueel overzicht van alle releases de komende periode klik hier.