web analytics

Vooruitblik: Zwart Water

Reacties zijn gesloten

Het is weer een tijd geleden dat er een horrorfilm van eigen bodem uitkwam. Dood Eind en Sl8n8 volgden elkaar in 2006 kort op, maar sindsdien was er niet veel meer te gruwelen in de (professionele) Nederlandse cinema. Nu, vier jaar later, is er Zwart water.

Vooruitblik Zwart water
Christine erft het grote landhuis van haar overleden moeder, waar ze met haar man en dochtertje intrekt. Er blijken dingen te zijn gebeurd die ze liever geheim houdt. Hoofdpersoon is dochtertje Lisa, die merkt dat er iets niet klopt aan haar moeder als ze contact maakt met de geest van diens overleden zus.

Cast: Hadewych Minis, Barry Atsma, Isabelle Stokkel, e.v.a.
Regie: Elbert van Strien
Scenario: Elbert van Strien en Paulo van Vliet
Camera: Guido van Gennep

Over regisseur Elbert van Strien
Elbert van Strien maakt met deze horror zijn speelfilmdebuut. Het genre misstaat hem niet; in zijn eerdere korte films, waaronder Verborgen Gezichten en Verboden Ogen, wist hij vaak een mysterieuze sfeer te creëeren die goed past bij het bovennatuurlijke thema van Zwart water.

Over cameraman Guido van Gennep
Guido van Gennep heeft inmiddels drie Gouden Kalf-nominaties op zijn naam staan. De laatste daarvan was voor Oorlogswinter. Hij draaide verder o.a. de serie Bernhard, Schavuit van Oranje, de films Cloaca en Moordwijven en is nu bezig met Sint, de langverwachte horrorfilm van Dick Maas.

Te zien vanaf: 11 maart 2010.