web analytics

3x schaamteloos naakt

Reacties zijn gesloten

Ook in Nederland komen wel eens naakt- en/of seksscènes voorbij die in principe overbodig zijn (in zoverre dat zo kan zijn). Presenteerden we gisteren ‘3x kwetsbaar naakt’, vandaag lichten we drie ‘schaamteloze’ naaktscènes uit. Gewoon, omdat het kan. 

Schatjes! (1984)
Had naakt in de jaren zestig en zeventig vaak nog een functie (geloof het of niet), in de jaren tachtig werd het ook in de Nederlandse filmwereld wel eens gebruikt in de hoop het succes aan de kassa’s te vergroten. In de brutale komedie Schatjes! van Ruud van Hemert gaat de 15-jarige Akkemay uit de kleren in een hete douchescène met haar tennisleraar. Voor velen een onvergetelijk moment uit de vaderlandse filmgeschiedenis.

Donna Donna!! (1987)
In de onderschatte romantische jaren tachtig komedie Donna Donna!! speelde de populaire Veronica-presentatrice Simone Walraven een van de hoofdrollen. Hoewel de ontmaagding van de onhandige protagonist (gespeeld door René van ’t Hof) natuurlijk een belangrijke rol speelt in het verhaal, ontstaat toch ook lichtjes de indruk dat de makers het wel een prettige aangelegenheid vonden om middels een naakte Walraven wat extra kijkers naar de zalen te lokken. Geen probleem verder, hoor!

Een Maand later (1987)
In de verder uiterst brave romantische komedie Een Maand later, waarin Monique van de Ven en Renée Soutendijk een maand van leven wisselen, zit één scène die gerust onder het kopje ‘schaamteloos’ (danwel ‘verplicht’) naakt mag worden geschaard. Monique van de Ven staat met het zoontje van Soutendijk onder de douche, en we zijn er getuige van hoe de man des huizes dit even rustig aanschouwt. Goed, wij zouden ook blijven staan, maar noodzakelijk was het natuurlijk niet.

Een gedachte over “3x schaamteloos naakt

  1. Ten behoeve van verzamelaars van Nederlandse speelfilms:

    De drie besproken films zijn op dvd uitgebracht. Schatjes en Donna Donna in de reeks Hollandsch Filmglorie. Een maand later is bij Warner Home Video uitgekomen (bestelnummer Z 9 11783).

Reacties zijn gesloten.