web analytics

Het is niet alleen maar lachen met Theo …

Reacties zijn gesloten

Oorspronkelijk bekend als cabaretier, inmiddels ook al enige tijd een gewaardeerd en veelzijdig acteur. Theo Maassen is niet langer enkel de entertainer, maar weet ook mensen te ontroeren, vertederen of raken. NeerlandsFilmdoek selecteert drie rollen van de acteur die u absoluut moet zien.

TBS
In 2008 speelde Theo Maassen een ijzingwekkende hoofdrol in de film TBS van Pieter Kuijpers. Als uitbehandelde TBS’er, veroordeeld voor een vermeende lustmoord op zijn zusje, breekt hij samen met een mede-gedetineerde uit en trekt de wijde wereld in. Om de justitie uit handen te blijven, gijzelt hij een dertienjarig meisje. Maassen maakt indruk als gespleten persoonlijkheid en weet de kijker tot de laatste minuten in spanning te houden over zijn ware bedoelingen.

Minoes
Zo angstaanjagend als in TBS, zo vertederend is Maassen in de sfeervolle familiefilm Minoes van Vincent Bal. Beginnend journalist Tibbe (Maassen) heeft moeite een primeur te vinden, maar poes Minoes (Carice van Houten) biedt uitkomst. Warm, innemend en vertederend.

http://www.youtube.com/watch?v=16-VYFbaRgs

Het Geheim
Vertederende film over een jongetje dat er van droomt om illusionist te worden, maar in zijn wilde ambities per ongeluk zijn vriendinnetje wegtovert. Spannend avontuur voor de kleinsten, aandoenlijk en schalks voor meekijkende ouders. Uitstekend voor het hele gezin dus. Met Maassen in de rol van klunzige vader met een hart van goud.