web analytics

Blu-Ray: Allez, Eddy!

Reacties zijn gesloten

FILM
Eddy Merckx was midden jaren zeventig een fenomeen in de wielerwereld. Zo ook voor de bewoners van het idyllische, fictieve dorpje in Allez, Eddy!. Vooral de elfjarige Freddy, zoon van een slager en groot wielertalent, ziet Eddy als zijn idool. Maar Freddy heeft één probleempje: hij poept nog wel eens in zijn broek. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt het leven van het hele gezin overhoop gehaald door de opening van de eerste supermarkt in het dorp.

Gert Embrechts, voornamelijk bekend als scenarist van Komt een Vrouw bij de Dokter (2010) en regisseur van de serie Kinderen van Dewindt (2007-2008), maakt met Allez, Eddy! een zorgeloze feelgood-film, die het vooral moet hebben van haar vertederende hoofdrolspelertje en de zomerse sfeer. De jonge Jelte Blommaert maakt indruk in zijn eerste, direct dragende rol en maakt van Freddy een speels, eigenwijs, maar doordacht figuur. Director of Photography Bert Pot zorgt voor kleurrijke en fraaie plaatjes.

Minder overtuigend is de plot van de film, die te dun is en te veel leunt op voorspelbaarheden en clichés. Vooral het gebrek aan een verrassende of verfrissende uitwerking breekt de film her en der lichtjes op, want met 100 minuten is de film eigenlijk te lang voor de kleine verhaallijnen die de film herbergt. Zeker naar het einde toe hobbelt de film iets te veel van climax naar climax. Saai wordt het desalniettemin nergens, maar Allez, Freddy! is hierdoor ook niet meer dan een dertien-in-een-dozijn filmpje dat redelijk vlot en lekker wegkijkt.

Waardering: ***

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Allez, Eddy! staat in de originele 2,35:1 verhouding op de Blu-Ray. De beeldkwaliteit is uitstekend. De transfer oogt mooi scherp en heeft een goed detailniveau en contrast. Beschadigingen zijn afwezig. Ook de optionele Nederlandse, Engelse en Franse ondertiteling zijn prima uitgevoerd. Het geluid is in een DTS HD 5.1 track vastgelegd. Ook hier zijn beschadigingen afwezig. De dialogen klinken helder en zijn goed verstaanbaar. De track kent een fijne dynamiek en bereik.

Als extra’s treffen we de originele bioscooptrailer (2 minuten), een viertal verwijderde scènes (7 minuten) en de korte film Vincent (2001, 5 minuten) van regisseur en scenarist Gert Embrechts aan.

Speelduur
ca. 100 minuten
Distributie
BFD Home Entertainment
Release datum DVD
18 juli 2012
Verpakking
Keepcase
Regio
A, B, C
Beeld
16:9 HD (2,35)
Geluid
DTS HD 5.1 – Vlaams
Ondertiteling
Nederlands (doven)
Engels
Frans
Extra’s
Originele bioscooptrailer
Korte film Vincent
Verwijderde scènes

Met dank aan BFD Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze Blu-Ray !