web analytics

Blu-Ray: Bringing Up Bobby

Reacties zijn gesloten

FILM Famke Janssen is al jaren een graag geziene actrice in grote Amerikaanse producties. Zo was de schone Nederlandse actrice onder meer te zien in de Bond-film GoldenEye (1995), de succesvolle blockbuster X-Men (2000) en de actiekomedie I Spy (2002). Met het lichtvoetige Bringing Up Bobby maakt ze haar scenario-, producenten- en regiedebuut.

Bringing Up Bobby vertelt het verhaal van de Europese oplichtster Olive (Milla Jovovich) en haar zoon Bobby (Spencer List), die proberen om in Oklahoma te ontsnappen aan hun verleden en te werken aan een betere toekomst. Olive en Bobby vallen onbekommerd van het ene in het andere avontuur, totdat Olive weer in aanraking komt met haar criminele verleden. Als gevolg zal ze een keuze moeten maken: verder gaan met haar criminele leven, of de persoon die ze lief heeft verlaten, in een poging Bobby een goede toekomst te geven.

Wie op de synopsis afgaat, zal een film vol zware thema’s en dramatische scènes vermoeden. Hoewel niet geheel onwaar, valt dit gelukkig reuze mee. Bringing Up Bobby voelt in eerste instantie vooral als een fijne familiefilm, waarin komedie en licht-dramatische momenten elkaar goed afwisselen. De chemie tussen Jovovich en List werkt aanstekelijk en het felle, zonnige kleurenpalet van de film geeft het geheel een charmante sfeer mee.

Dat Janssen nog niet alle kneepjes van het vak onder de knie heeft wordt duidelijk wanneer ze te nadrukkelijk probeert in te spelen op het gevoel van de kijker door de inzet van slowmotionbeelden en dik aangezette muziek op dramatisch bedoelde momenten. Sympathiek blijft de film wel, maar een iets subtielere aanpak had geen kwaad gekund.

Waardering: ***

BEELD, GELUID & EXTRA’S Zoals we van een recente film mogen verwachten, oogt de transfer van Bringing Up Bobby uitstekend. Het felle en vrolijke kleurenpalet van de film komt prima tot zijn recht en beschadigingen zijn afwezig. De optionele Nederlandse ondertiteling is eveneens fijn in beeld geplaatst. Ook de geluidstrack is van prima kwaliteit; de dialogen zijn goed verstaanbaar en ook hier zijn beschadigingen afwezig. Als extra treffen we helaas enkel de originele bioscooptrailer aan.

Speelduur Ca. 96 minuten Distributie BFD Home Entertainment Release datum DVD 6 februari 2012 Verpakking Keepcase Regio 2 Beeld 1,78:1 anamorf Geluid Dolby Digital 5.1 HD – Nederlands Ondertiteling Nederlands Extra’s Originele bioscooptrailer

Met dank aan BFD Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze Blu-Ray !