web analytics

Blu-Ray: De Poel

Reacties zijn gesloten

depoel

FILM
De Nederhorror krijgt de komende jaren een serieuze boost met een reeks lowbudget horrorfilms van productiehuis House of Netherhorror. Juli vorig jaar startten de opnamen voor de eerste film uit de reeks. De Poel van regisseur Chris W. Mitchell oogstte veel lof van de vaderlandse pers, maar verdween geruisloos uit de bioscopen.

In De Poel gaan twee gezinnen samen op kampeervakantie. Vanzelfsprekend niet in toeristisch gebied, maar in een afgelegen woud bij een angstig zwart meertje. De spanning wordt opgevoerd wanneer een van beide vaders een oud verhaal vertelt over een levend wezen in het water. Vervolgens stapelen de vreemde gebeurtenissen zich op.

Wat opvalt aan deze charmante horrorfilm is de geslaagde psychologische ontwikkeling bij de afzonderlijke personages en hun onderlinge relaties. Niet alleen de afgelegen en verlaten locatie zorgt voor spanning, ook tussen de personages staan de verhoudingen vaak op scherp. Het levert enkele vermakelijke scènes en vooral dialogen op, waarbij acteur Gijs Scholten van Aschat (tevens hoofdrolspeler) een stevige vinger in de pap had.

Minder geslaagd is de weinig subtiele wijze waarop Mitchell de horrorelementen aan de kijker voorschotelt. De opzichtige filters en camera-perspectieven vanuit de poel doen de film niet boven de gemiddelde horrorprent uitstijgen. De poging tot een angstaanjagende en/of écht geslaagde Nederhorror is sympathiek, maar het is nog steeds wachten op een film die daadwerkelijk overtuigt.

Waardering: ** half

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Zoals we van een recente film mogen verwachten, is de beeldkwaliteit uitstekend. Ook de geluidsband doet zijn werk naar behoren. Als extra’s treffen we de trailer, deleted scènes en een making of aan. Keurig!

depoelbluray

Met dank aan JustBridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze Blu-Ray !