web analytics

Blu-Ray: Freddy, Leven in de Brouwerij (serie)

Reacties zijn gesloten

freddylevenindebrouwerij

FILM
De afgelopen jaren maakte regisseur Pim van Hoeve met Bernhard, Schavuit van Oranje (2010) en Beatrix, Oranje onder Vuur (2012) twee vlotte en goed bekeken series over twee grote ‘Nederlanders’. Freddy Heineken is dan wel geen lid van het Koninklijk huis, maar zeker een van de meest markante personen uit onze collectieve geschiedenis. De miniserie Freddy, Leven in de Brouwerij is een lekker jongensboek, vol vaart en intriges.

Freddy Heineken is ongetwijfeld een van de meest geruchtmakende personen uit onze recente geschiedenis. In vier afleveringen zien we hoe Freddy van ambitieuze jongen uitgroeit tot een van de meest besproken figuren uit de Nederlandse geschiedenis. We zien zijn veelzijdigheid, van zakenman tot flamboyante filmproducent tot componist. En dan is er nog de moeizame relatie met zijn dochter Charlene, zijn gedoodverfde opvolgster, die daar alleen helemaal geen zin in heeft. Zijn hele leven heeft hij geknokt, gegokt en vaak gewonnen, tot hij op een dag ontvoerd wordt en niks anders kan doen dan hopen.

Net als haar voorgangers is Freddy, Leven in de Brouwerij een vlotte en goed gemaakte televisieserie geworden, waarin vooral de nadruk ligt op de intriges en geruchtmakende momenten uit het leven van de biermagnaat. Geen diepgravende karakterstudie, maar een lekker jongensboek, met veel verwikkelingen en een hoog tempo. Met Thom Hoffman, Liz Snoyink, Hannah Hoekstra en Xander van Vledder zijn de grootste rollen bovendien goed ingevuld. Net als series als ’t Schaep met de vijf Pooten en Verborgen Gebreken is Freddy, Leven in de Brouwerij lekkere en bijzonder vermakelijke televisie.

Waardering: *** half

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Het is lovenswaardig dat Freddy, Leven in de Brouwerij door A-Film op Blu-Ray wordt uitgebracht. De release stelt ook alles behalve teleur. De beeldkwaliteit is uitstekend, met een mooie scherpte en contrast. Beschadigingen zijn afwezig. Ook de geluidskwaliteit is prima. De dialogen zijn goed verstaanbaar en het geluid klinkt mooi helder en warm. Extra’s zijn helaas afwezig.

freddybluray

Speelduur
ca. 220 minuten
Distributie
A-Film Home Entertainment
Release datum DVD
5 maart 2013
Verpakking
Keepcase
Regio
A, B, C
Beeld
16:9 HD (1,77)
Geluid
DTS HD Master 5.1 – Nederlands / Engels
Ondertiteling
Engels
Extra’s
Geen

Met dank aan A-Film Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze Blu-Ray !

Reacties zijn gesloten.