web analytics

Blu-Ray: Frits & Freddy

Reacties zijn gesloten


FILM
Frits & Freddy werd begin dit jaar één van de grootste Vlaamse kassuccessen ooit. De film, die wegens ‘een opeenvolging van flauwe grappen en grollen’ geen financiële steun kreeg van het Vlaams Audiovisueel Fond (VAF), trok uiteindelijk 450.000 bezoekers. 100.000 meer dan de makers nodig hadden om break-even te draaien. Deze hoge opkomst mag echter verrassend worden genoemd, want het VAF zat er met hun aanname op basis van het scenario niet ver naast; Frits & Freddy stelt hopeloos teleur.

Er wordt vooral veel geschreeuwd en gescholden in deze nieuwe film van regisseur Guy Goossens (Limo). Frits en Freddy, twee louche huis-aan-huisbijbelverkopers, pikken het niet als ze door topcrimineel Carlo Mus spottend worden weggestuurd en zweren wraak. Maar hoe ze dat gaan doen, weten ze zelf niet. Wat volgt is een komisch bedoelde, maar drukke, rommelige en weinig boeiende situatiekomedie.

De cast van de film belooft nochtans veel goeds. Hoofdrolspelers Peter van den Begin en Tom van Dyck lieten in eerdere producties al meerdere malen zien komedie als geen ander te beheersen. En hoewel ze ook in Frits & Freddy zo nu en dan geestig uit de hoek komen, kunnen ook zij de film niet van de ondergang redden. Het scenario is te dun, hangt te veel van toeval aan elkaar en is vaak pijnlijk niet grappig – met het absurde en veelbelovende uitgangspunt wordt verrassend weinig gedaan.

Waardering: **

BEELD
Het beeld van deze 2,35:1 uitgevoerde Blu-Ray is uitstekend. Beschadigingen zijn afwezig en de scherpte en detail zijn uitstekend. Ook ogen de kleuren mooi warm en sfeervol. Er is optionele Engelse en Franse ondertiteling aanwezig.

GELUID
Ook op het geluid valt niks aan te merken. De dialogen zijn – voor wie Vlaams dialect kan volgen – goed verstaanbaar. Beschadigingen en ruis zijn afwezig.

EXTRA’S
De Blu-Ray bevat helaas geen extra’s.

Speelduur
ca. 90 minuten
Distributie
Video Film Express
Release datum DVD
11 oktober 2011
Verpakking
Digipack
Regio
A, B, C
Beeld
2,35:1 HD
Geluid
PCM 2.0 – Vlaams
DTS HD Master 5.1 – Vlaams
Ondertiteling
Engels
Frans
Extra’s
Geen

Met dank aan Video Film Express voor het beschikbaar stellen van deze Blu-Ray !