web analytics

Blu-Ray: Mees Kees

Reacties zijn gesloten

meeskees

FILM
Barbara Bredero maakte in 2008 de schattige familiefilm Morrison krijgt een Zusje. Met de even aandoenlijke als vermakelijke kaskraker Mees Kees, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Mirjam Oldenhave, maakte ze vorig jaar pas haar tweede bioscoopfilm.

In Mees Kees staat groep 6B van een doorsnee basisschool centraal. Als de juf hoogzwanger haar werkzaamheden moet staken, komt de 19-jarige stagiaire Kees voor de klas te staan. Letterlijk voor de klas staan, want eigenlijk weet hij ook niet zo goed hoe dat nou moet, lesgeven. Maar gelukkig heeft hij zijn leerlingen om hem te helpen en daar vindt hij inspiratie in. Zo vertelt Mees Kees moppen voor het dictee, neemt hij zijn hond mee naar de klas, tovert hij de klas om tot een heuse jungle voor biologieles en deelt hij zijn boterham met Tobias die nooit zijn eigen brood mee neemt. Wie wil zo’n leraar nou niet?

Met bijna 600.000 bezoekers was Mees Kees na Alles is Familie de beste bezochte Nederlandse film van het afgelopen jaar. De vrolijke en meeslepende avonturen ‘Mees’ en zijn klas zorgden voor even volle als enthousiaste zalen. En terecht, want Mees Kees weet precies de juiste toon te vangen. De film is luchtig, vrolijk en aanstekelijk. Met name de schoolreis-sequentie, waarin de kinderen in een klassieke gele bus op pad gaan, vangt het plezierige karakter van de film volledig. De jonge cast, met Willem Voogd als Mees Kees voorop, is ontwapenend en het scenario van Tijs van Marle schippert fijn tussen educatie en vermaak. Mees Kees behoort net als Kauwboy en Brammetje Baas tot de uitstekende lichting jeugd-/familiefilms van vorig jaar. 

Waardering: ****

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Mees Kees staat in de originele verhouding op de Blu-Ray. De beeldkwaliteit is, zoals we mogen verwachten van een recente film als deze, uitstekend. Ruis of andere beschadigingen zijn afwezig en de kleuren, het contrast en detailniveau zijn goed verzorgd. Er is optionele Engelse ondertiteling aanwezig. Ook de kwaliteit van de geluidstrack is prima; de dialogen zijn goed verstaanbaar en beschadigingen zijn afwezig.

Extra’s zijn helaas volledig afwezig, evenals een (simpel) menu.

meeskeesbluray

Speelduur
ca. 89 minuten
Distributie
eOne Entertainment
Release datum DVD
8 februari 2013
Verpakking
Keepcase
Regio
A, B, C
Beeld
16:9 HD
Geluid
DTS HD Master 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Engels
Extra’s
Geen

Met dank aan eOne Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze Blu-Ray !