web analytics

Blu-Ray: New Kids Nitro

Reacties zijn gesloten

FILM
Daar staan ze weer, met zijn vijven op een rij. Zo vol als het bierblik in hun handen, zo leeg is de blik in hun ogen. En ja hoor, weer wordt er uit het niets een van de jongens door een auto gegrepen. “Origineel hoor”, merkt een bijdehante puber sarcastisch op. Hij heeft groot gelijk, New Kids Nitro komt regelmatig over als een herhaling van de succesfilm uit 2010. Nog geen minuut later heeft de knul een kogel in zijn hoofd. Zo, de toon is gezet.

Natuurlijk past het wel bij deze jongens, de kritiek zal ze allemaal een worst wezen. Dat ze direct open en bloot toegeven dat ze een succesformule aan het uitmelken zijn, is lekker lomp en schaamteloos, zoals we de New Kids kennen. Ze doen het alleen wel erg vaak. Continu lijken ze de hype die ze hebben aangericht te willen benadrukken. Als het niet in de vorm is van de snotneus in de openingsscène, dan zijn het wel de (met opzet) slecht getimede New Kids-imitaties, of een oude dame die zich beklaagt over het obscene taalgebruik. Erg op de lachspieren werken al die zelfbewuste grappen niet.

Het enige wat de makers er uiteindelijk mee duidelijk maken is dat ze schijt aan iedereen hebben, en dat ze lekker niets aan hun formule gaan veranderen. Dat is misschien wel een authentiek ongegeneerde New Kids-statement, maar een bij-effect van die aanpak blijkt dat grappen de kijker nu veel minder verrassen. En dat maakte het eerste deel juist leuk: al die haast onvoorstelbaar flauwe en gestoorde situaties, hoe banaal ze ook waren. De gedachte dat je vorig jaar om hetzelfde hebt zitten lachen is moeilijk weg te dringen.

Er valt ook nu nog wel wat te grinniken om schunnige nieuwe vondsten, de makers waren niet compleet inspiratieloos. Maar vaker komt het voor dat grappen opnieuw door de molen worden gehaald, of dat ze hun doel compleet missen. Wie het eerste deel heeft gezien zal dus meer van hetzelfde tegenkomen, en veel van tevoren aanvoelen. Want zelfs aan de New Kids kun je gewend raken.

Waardering: ** 1/2

BEELD & GELUID
Zoals we van een recente film mogen verwachten, oogt het beeld van New Kids Nitro – vastgelegd in de originele 2,35:1 verhouding – vlekkeloos. De transfer kent een goede scherpte en een mooi contrast en detail. Er is optionele ondertiteling voor doven en slechthorenden aanwezig, net als een Engels ondertitelspoor. Het geluid staat in een DTS HD Master 5.1-track op de Blu-Ray. Ook hier valt weinig op aan te merken. De dialogen zijn goed verstaanbaar en beschadigingen zijn afwezig.

EXTRA’S
Aan extra’s geen gebrek op deze uitgave. Kwantitatief dan, kwalitatief houdt het vanzelfsprekend niet over. Net als de film zijn de extra’s voornamelijk inhoudsloos en bedoeld om te lachen. Bij het audiocommentaar en in de making-of wil er nog wel eens iets interessants vermeld worden, voor de rest is het allemaal weinig bijzonder. Voor een opsomming van alle extra’s, zie de specificaties hieronder.

Speelduur
ca. 77 minuten
Distributie
BFD Home Entertainment
Release datum BLU-RAY
24 april 2012
Verpakking
Keepcase met kartonnen slipcase
Regio
A, B, C
Beeld
2,35:1 HD
Geluid
DTS HD Master 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Nederlands (doven)
Engels
Extra’s
Originele bioscooptrailer
Audiocommentaar door de makers
Making of
Farttrack
Comedy Central clips
Videoclip – Hoeren neuken, nooit meer werken
Op de radio
Premiere Eindhoven
Premiere België
Premiere Duitsland
Corry
Bats!
Wa zedde gij?
Bam!

Met dank aan BFD Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze Blu-Ray !