web analytics

Alibi – DVD-Recensie

Reacties zijn gesloten

FILM
Johan Nijenhuis, verguisd om titels als Costa! en Volle Maan, maakte twee jaar geleden de pretentieloze komedie Alibi, waarin leugens en liefde hand in hand gaan. Youssef (Achmed Akkabi) slaat zich liegend een weg door het leven en komt per toeval in aanraking met Rick (Frederik Blom), een handelaar in alibi’s. Een gouden duo is geboren. Tot Youssef Andrea (Georgina Verbaan) ontmoet. Hij valt als een blok voor haar, maar zij vindt dat in de ware liefde geen plaats is voor bedrog. Wat volgt is een vermakelijke en vlot gemaakt liefdesverhaal met de nodige komische momenten. Nijenhuis bewijst voor de zoveelste keer oog te hebben voor sfeer en levert met Alibi een zomers en fris ogende film af, waarin speelfilmdebutant Akkabi de show steelt als doortrapte leugenaar in hart en ziel. Met leuke bijrollen van Egbert-Jan Weeber (meer komedie voor hem graag!) en Sanne Vogel.

Waardering: ***

BEELD
Alibi staat in de originele 1,85:1 verhouding anamorf op de DVD. De kwaliteit van de beeldband is prima. Dat de film geschoten is met 16mm camera’s is nagenoeg niet te zien. De kleuren ogen mooi warm en natuurlijk en de scherpte, het contrast en zwartniveau zijn zeer goed. Er is geen ondertiteltrack aanwezig.

GELUID
Het geluid staat in een Dolby Digital 5.1 track op de DVD. Beschadigingen zijn afwezig. Alibi kent een volle geluidsband, die mooi dynamisch en helder klinkt. De dialogen zijn goed verstaanbaar en in scènes met geluidseffecten en muziek worden de surroundspeakers veelvuldig gebruikt.

EXTRA’S
Voor het hoofdmenu bereikt wordt, worden er eerst enkele promotionele trailers voor andere films van Warner Home Entertainment getoond, deze zijn gelukkig te skippen. Via het menu is het mogelijk de film te starten, een scène te kiezen of naar het extra-menu te gaan. Hier treffen we eerst bijna acht minuten als grappig gekwalificeerde filmfragmenten aan. Vervolgend worden we getrakteerd op 3½ minuten verwijderde scènes. De zes minuten aan bloopers zijn aardig materiaal. De extra-sectie wordt afgesloten met de videoclip van de titelsong.

Speelduur
ca. 86 minuten
Distributie
Warner Home Entertainment
Release datum DVD
9 juli 2008
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
Anomorphic 16:9 (1,85)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s

Bloopers
Verwijderde scènes
Videoclip – ‘The Partysquad – Stuk’
Fragmenten