web analytics

DVD: Bellicher; de Macht van Meneer Miller (serie)

Reacties zijn gesloten


FILM
Plotdriven films en series zijn eerder uitzondering dan regel in Nederland. Recente uitzonderingen die de regel bevestigen zijn Zwartboek (2006) en Loft (2010), die direct een groot publiek wisten te veroveren. Vreemd is dat niet, want een goed uitgevoerde plotdriven film zorgt meer dan eens voor een meeslepende en intense kijkervaring. Zo ook de vorig jaar met succes uitgezonden thrillerserie Bellicher; de Macht van Meneer Miller.

Daan Schuurmans speelt de gladde Michael Bellicher, werkzaam bij een van de grootste communicatieadviesbureaus ter wereld. Op het feest ter ere van zijn promotie wordt hij door een college benaderd met een onduidelijk bericht over ene ‘meneer Miller’. Niet lang daarna is hij getuige van een moord, wordt hij hiervan ten onrechte verdacht en moet hij zijn onschuld zien te bewijzen. Terwijl Michael zich midden in een internationaal politiek schandaal lijkt te bevinden, doen zijn tegenstanders er alles aan hem het zwijgen op te leggen.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles den Tex is Bellicher een spannende en meeslepende miniserie geworden, met een moordend tempo en intrigerend plot. Begeleid door de prachtige fotografie van Lennert Hillege en een goede soundtrack van Het Paleis van Boem slaan Schuurmans, Theo Maassen, Anna Drijver en Jeroen Willems zich met verve door de internationaal ogende miniserie heen.

Er zit eigenlijk maar één ‘maar’ aan Bellicher; de Macht van Meneer Miller. Hoewel de vele plotwendingen de kijker voortdurend op het puntje van de stoel houden en de spanning doen opvoeren, zijn de laatste paar minuten net iets te veel van het goede en verliest de serie iets van haar kracht en geloofwaardigheid. Maar omdat je de overige 195 minuten gekluisterd aan het scherm hebt gezeten, is het niet meer dan een graag te vergeven schoonheidsfoutje.

Waardering: ****

BEELD
Warner Home Entertainment heeft de serie in haar oorspronkelijke breedbeeldverhouding anamorf op de DVD gezet. De kwaliteit van het beeld is uitstekend, met een prima scherpte en detail. Er is helaas geen ondertiteling voor doven en slechthorenden op het schijfje aanwezig.

GELUID
Bellicher is voorzien van een dynamische Dolby Digital 5.1-track. Deze is vrij van beschadigingen. De dialogen zijn goed verstaanbaar en komen helder uit de frontspeakers.  Tijdens scènes met muziek of een sterk sounddesign wordt het LFE-kanaal goed aangesproken.

EXTRA’S
Helaas ontbreken er inhoudelijke extra’s – we moeten het doen met promotrailers voor andere releases van Warner (Tirza, Loft). Via het hoofdmenu van beide dvd’s is het enkel mogelijk een van de twee afleveringen te selecteren.

Speelduur
ca. 200  minuten
Distributie
Warner Home Entertainment
Release datum DVD
23 maart 2011
Verpakking
Keepcase met slipcase
Regio
2
Beeld
Anomorphic 16:9 (1,78)
Geluid

Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen

Met dank aan Warner Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van de DVD !

Een gedachte over “DVD: Bellicher; de Macht van Meneer Miller (serie)

  1. Jammer dat deze serie niet een groter publiek had, ontzettend goed gemaakte serie

Reacties zijn gesloten.