web analytics

DVD: Bloedverwanten (seizoen 2)

Reacties zijn gesloten

FILM
Het eerste seizoen van de serie Bloedverwanten was in 2010 een succes op de Nederlandse televisie. Gemiddeld keken er wekelijks één miljoen kijkers naar de beslommeringen van de familie De Winter en hun aanhang. Het tweede seizoen deed hier qua kijkcijfers niks voor onder, en ook kwalitatief is er weinig veranderd: Bloedverwanten is en blijft een klassiek, boeiend en meeslepend drama.

In het tweede seizoen van de serie Bloedverwanten volgen we de verdere belevenissen van het voormalige echtpaar Anton en Esther, hun kinderen Iris, Thomas en Martijn en de vele andere personages die we in het eerste seizoen leerden kennen. Anton, Iris en Thomas hebben allemaal een nieuwe romance die ze een plekje proberen te geven in hun leven. Tegelijkertijd komt Esther steeds meer tot het besef dat Anton de enige liefde in haar leven zal zijn.

Eva en Laura proberen ondertussen hun plaats te vinden binnen de familie, maar voelen zich nog altijd buitenstaanders. Antons tweede vrouw Fien, die op mysterieuze wijze verdween, duikt onverwacht weer op en zet de boel op scherp. En te midden van alle priveperikelen krijgt Winter Flowers ook nog te maken met een vijand uit onverwachte hoek, die het bedrijf in ernstig gevaar brengt.

Net als in het eerste seizoen, schuilt de grote kracht van Bloedverwanten in het acteergeweld dat over de kijker wordt uitgestort. Henriëtte Tol, Derek de Lint, Saskia Temmink en Pierre Bokma zijn slechts enkele van de reeds gevestigde namen die de serie voorzien van een ijzersterke basis. De dialoogrijke scènes worden steevast even meeslepend als overtuigend op het scherm gebracht.

Tegelijkertijd vergeet Bloedverwanten haar medium niet. De serie oogt dynamisch en verzandt nergens in sluimerend toneel. De sfeervolle plaatjes van Han Wennink zorgen in combinatie met de uitstekende soundtrack van Fons Merkies voor een filmisch geheel. Een nadeel: na ruim acht uur eindigt ook dit tweede seizoen en blijven er  nog genoeg vragen open voor een derde. Laten we hopen dat dit er ook komt.

Waardering: ****

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Bloedverwanten staat in de originele breedbeelverhouding anamorf op de DVD. Het beeld oogt mooi helder en scherp en kent een goed contrast. De kleuren ogen mooi vol en verzadigd. Beschadigingen zijn afwezig, evenals ondertiteling. Het geluid staat in een Dolby Digital 5.1 track op de DVD. Hier valt eveneens niks op aan te merken. Extra’s zijn helaas afwezig.

Speelduur
Ca. 500 minuten
Distributie
JustBrigde Entertainment
Release datum DVD
19 juni 2012
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
16:9 (1,78:1) anamorf
Geluid
Dolby Digital 5.1
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen

Met dank aan JustBridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !