web analytics

DVD: Bluf

Reacties zijn gesloten

FILM
Het is op zich al een wonder dat Bluf op DVD verschijnt. De no-budget-film straalt op alle fronten amateurisme uit en is met zijn 65 onsamenhangende minuten nog aan de lange kant.

De film gaat over Paolo en Jimmy, die samen een pokertoernooi organiseren om uit de schulden te komen. Uit de wijde omtrek komen er rare figuren op het evenement af. De film springt van hot naar her om allerlei eindjes aan elkaar te knopen, maar alles blijft rommelig en onduidelijk.

Het grootste probleem is niet eens het knullige scenario, maar de manier waarop daar in de montage mee om is gegaan. Qua continuïteit kloppen er vaak dingen niet, maar het meest storende is dat er meerdere keren cruciale shots of gebeurtenissen lijken te ontbreken, waardoor de kijker zelf maar moet raden wat er gebeurd zou kunnen zijn. Misschien bleken de shots na afloop te zijn mislukt, of was er geen geld meer voor. Hoe het ook mag zijn: het resultaat is een film die voelt alsof hij eigenlijk helemaal niet af is.

De weinig interessante hoofdpersonages en bijrollen worden nog aardig neergezet. In kleinere rollen komen o.a. Teun Kuilboer, Johnny de Mol en Hanna Verboom voorbij. Het is de vraag wat zij in de film zagen, want hun personages zijn net als de rest van de film zo slecht uitgewerkt dat ze niets concreets kunnen toevoegen.

Bluf zal ongetwijfeld met veel plezier en overgave zijn gemaakt, maar daar is in het eindresultaat helaas weinig van te merken.

Waardering: *

BEELD
Bluf staat op in de originele 16:9 verhouding anamorf op de DVD. De kwaliteit van het beeld is matig en wisselend. Dat heeft voornamelijk te maken met een slechte belichting van de film. Sommige shots zijn overbelicht en krijgen fletse kleuren, andere zijn onderbelicht, waardoor er grain ontstaat. Scherpte en contrast zijn bovendien niet altijd optimaal. Er is geen ondertiteltrack aanwezig.

GELUID
Voor het geluid heeft de kijker de keuze tussen een Dolby Digital 2.0- of 5.1 track. Die zijn allebei vrij van beschadigingen, maar hebben – net als het beeld – te lijden onder de kwaliteit van de film zelf. De geluidsmixage en geluidsmontage zijn ondermaats.

EXTRA’S
De DVD heeft aardig wat extra’s, maar die voegen eigenlijk niet veel toe. Er zijn onder meer korte interviews met een paar castleden, bloopers en een kijkje achter de schermen in opgenomen. In het audiocommentaar legt de regisseur uit hoe de film tot stand kwam, maar dat wordt nergens interessant en zelfs lichtelijk vervelend als grappen moeten worden uitgelegd, of wanneer er zogenaamd een Franse casting director voor figuranten aanschuift die zich opwindt over de gang van zaken. Verder vinden we  op de DVD nog stills en de officiële trailer terug.

Speelduur
ca. 65 minuten
Distributie
Indies Entertainment Group
Release datum DVD
18 februari 2011
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
16:9 (1:85:1)
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Extra’s
Audiocommentaar van regisseur Peter Vlemmix en cast en crew members
Interviews met crew en cast
Stills
Trailer
Guerilla filmmaking in Brabant: Behind the scenes
Bloopers

Met dank aan Indies Entertainment Group voor het beschikbaar stellen van deze DVD!

Een gedachte over “DVD: Bluf

  1. Ben ik het mee eens, bij extra’s heb ik geen geluid bij interview hoofdrolspeler, U ook?

Reacties zijn gesloten.