web analytics

DVD: Doctor Cheezy (serie)

Reacties zijn gesloten

FILM
Nederland heeft een goede naam als het gaat om producties voor de jeugd (en de hele familie). Met de jeugdserie Doctor Cheezy wordt de lat wederom een stukje hoger gelegd.

Vijf kinderen ontsnappen tijdens de zomervakantie uit een dieetkamp. Ze willen een hamburger. Geen gewone hamburger, maar een overheerlijke, grote, gul belegde hamburger van Doctor Cheezy. Wat volgt zijn allerlei kleine avonturen, die de kinderen op inventieve en vaak komische wijze tot een goed einde brengen.

Doctor Cheezy, van dezelfde makers als de subtiele en ontroerende telefilm Bon Voyage, is een luchtige, komische en hartverwarmende serie geworden. Het scenario van Tijs van Marle is even luchtig als subtiel en de regie van Margien Rogaar even naturel als ongedwongen.

De vijf jeugdige hoofdrolspelers voelen zich dan ook zichtbaar uitstekend thuis in de door Van Marle en Rogaar gecreëerde wereld en leveren spontaan en aandoenlijk spel af. Het tempo van de serie is gemoedelijk en meeslepend en werkt langzaam toe naar een finale die niet alleen een grote glimlach op het gezicht van de kijker tovert, maar ook nog ontroert. Doctor Cheezy is televisie zoals we die graag zien.

Waardering: ****

BEELD, GELUID & EXTRA’S
De serie staat in de originele breedbeeldverhouding anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is prima. Beschadigingen zijn afwezig en het geheel oogt goed scherp en gedetailleerd. Het geluid staat in een Dolby Digital 2.0 mix op de DVD. Ook hier valt weinig op aan te merken. De dialogen zijn goed verstaanbaar en de track klinkt helder en kraakvrij. Extra’s zijn afwezig. De acht afleveringen staan verdeeld over twee DVD’s.

Speelduur
Ca. 200 minuten
Distributie
Twin Pics
VPRO
Release datum DVD
16 februari 2012
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
16:9 anamorf
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen

Met dank aan Twin Pics / VPRO voor het beschikbaar stellen van deze DVD !