web analytics

DVD: Dokter Tinus (seizoen 2)

Reacties zijn gesloten

doktertinus

FILM
Dokter Tinus is een van de weinige successen van SBS. De komische dramaserie over dokter Martinus Elsenbosch die van de grote stad naar het platteland verhuist, weet al twee seizoenen lang een groot publiek te vermaken.

De serie is een Nederlandse bewerking van de succesvolle Engelse serie Doc Martin, waarin een briljante vaatchirurg uit de grote stad zijn functie moet opgeven vanwege een bloedfobie. Hij wijkt uit naar een klein dorp, ver weg van de Randstad, om zich daar te vestigen als de enige praktiserende huisarts. Al snel blijkt dat het verschil tussen de stad en het platteland groter is dan gedacht, met alle – vaak grappige – gevolgen van dien.

Waar het eerste seizoen al hoge ogen gooide en meer dan degelijk in elkaar zat, weet het tweede seizoen van de serie zowaar nog meer te overtuigen. De fijne zomerse en speelse sfeer die het geheel vanaf het begin kenmerkt, is nog steeds herkenbaar aanwezig en het karakter Martinus Elsenbosch – fantastisch gespeeld door Thom Hoffman, die eerder al in De Co-Assistent liet zien met verve over-the-top komische personages te kunnen neerzetten – krijgt steeds meer verdieping en ruimte.

Hoewel de serie vele Nederlanders, waaronder ondergetekende, uitermate weet te boeien en vermaken, zijn enkele verwijten van criticasters begrijpelijk. Zo hangt er een oubollig sfeertje over het geheel en krijg je series bijna niet braver dan Dokter Tinus – vooruit, Dokter Deen wellicht -, maar voor wie deze kleinschaligheid juist nostalgisch werkt of voor wie daar gewoon geen moeite mee heeft, valt er met grote regelmaat te (glim)lachen. De dik aangezette avonturen van dokter Tinus, politieagent Ken, tante Jannie en co in het bekrompen Woudrichem kunnen niet lang genoeg duren.

Waardering: ****

BEELD, GELUID & EXTRA’S
De serie staat in de originele breedbeelverhouding anamorf op de DVD. Het beeld oogt uitstekend, met een goed contrast en kleurweergave. Beschadigingen zijn afwezig. Ook op de geluidstrack valt niks aan te merken. De dialogen zijn goed verstaanbaar en de track is ruis- en kraakvrij. Ondertiteling is afwezig. Aan de release is zowaar een making of toegevoegd, waarvoor hulde!

doktertinusdvd

Met dank aan JustBrigde Entertainment voor het beschikbaar stellen van de DVD !