web analytics

DVD: Eilandgasten

Reacties zijn gesloten

eilandgasten

FILM
De film Eilandgasten is gebaseerd op de gelijknamige roman, de eerste van de zeer succesvolle ‘Eilandromans’ van Vonne van der Meer. Het verhaal speelt zich af op Vlieland, in en om de vakantiehuisjes Duinroos 1 en Duinroos 2 die het bezit zijn van een oude vrouw. We volgen diverse personages tijdens hun vakanties en worden betrokken bij hun relationele perikelen en persoonlijke ontwikkeling. Ze kwamen naar het eiland om het dagelijkse leven te ontvluchten, maar komen erachter dat ze eerst een paar problemen moeten oplossen voor ze de draad van hun levens op kunnen pakken.

Na de uitstekende film De Poolse Bruid was deze nieuwe film van regisseur Karim Traïdia toch een teleurstelling. De film zit vol met talent en uitstekend vakwerk, cameravoering en acteurs zijn bijvoorbeeld prima, maar de film is veel te sloom en oninteressant. Het ontbreekt aan momenten, verhalen en personages die echt kunnen boeien. Dit komt vooral door het zwakke script, dat bestaat uit enkele losse verhaallijnen. De verhaallijnen zijn een voor een clichématig en het onderlinge verband is wel erg geknutseld en flauw. Gelukkig redden de goede acteurs en de aangename vormgeving de film van het predikaat slecht en blijft het bij matig steken.

Waardering: ** half

BEELD
De transfer van Eilandgasten is prima en het mooie camerawerk van Melle van Essen komt uitstekend tot zijn recht. Zoals men bij een recente film mag verwachten zijn geen beschadigingen op te merken en zijn contrast en scherpte dik in orde. Verder is er zoals de laatste tijd steeds vaker bij A-film DVD’s Nederlandse ondertiteling voor doven en slechthorende aanwezig. Niets op deze transfer aan te merken.

GELUID
De beide geluidstracks zijn van prima kwaliteit, het geluid wordt op deze DVD als Dolby Digital 2.0 en Dolby Digital 5.1-track gepresenteerd. Ruis of andere beschadigingen zijn niet aanwezig. De geluidssporen voldoen prima voor een film die vooral dialooggericht is. De dialogen zijn goed te verstaan, de weinige effecten en begeleidende muziek van Fons Merkies klinken uitstekend.

EXTRA’S
Helaas zijn de extra’s op de DVD van Eilandgasten spaarzaam. Op het schijfje zijn naast de simpel vormgegeven menu’s met beelden uit de film, trailers te vinden van drie andere A-film titels.

Speelduur
ca. 83 minuten
Distributie
A-Film
Release datum DVD
06-07-2006
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
Anamorphic 16:9 (1.85)
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Nederlands (doven)
Extra’s
Trailers

Met dank aan A-Film voor het beschikbaar stellen van deze DVD !