web analytics

DVD: Ernst, Bobbie en het Geheim van de Monta Rossa

Reacties zijn gesloten

FILM
Als Ernst en Bobbie op bezoek zijn bij een circusschool slaat het noodlot toe en brandt de circusschool af. Om het bestaan van de school te redden moeten Ernst en Bobbie een schat opsporen. Terwijl zij via een speurtocht langs de gekste plekken op zoek gaan naar de schat, wordt de circusdirectrice ook nog ontvoerd.  Op de hielen gezeten door crimineel Fedor en zijn nichtje Indy, doorstaan zij spannende en gevaarlijke avonturen die een spectaculaire climax bereiken op de top van de Monta Rossa. Lukt het Ernst en Bobbie om samen met de kinderen van de circusschool de directrice en de schat te redden?

In 2007 maakten kindervrienden Ernst & Bobbie hun eerste uitstapje naar het grote scherm. Onder regie van Pieter Walther Boer bracht Ernst, Bobbie en de Geslepen Onix het populaire duo dat al jaren tv-series maakten naar de bioscoopzalen. En niet zonder succes, de film werd voor een bescheiden budget gemaakt en wist meer dan 230.00 bezoekers te trekken. Dat succes smaakte dus naar meer! Hetzelfde team – regisseur Boer, acteurs Gert-Jan van den Ende, Erik van Trommel en scenarist Tijs van Marle – ging in 2010 weer gezamenlijk aan de slag met een tweede bioscoopavontuur.

Het is meteen te merken dat scenarist Tijs van Marle (Bon Voyage, Spion van Oranje) meer ruimte heeft gekregen. Waar de eerste film nog erg vast hield aan het tv-format en vooral aandeed als een langgerekte aflevering, gaat men in deze tweede film voor een rasechte avonturenfilm waarbij knipogen naar bekende films en clichés uit het genre niet ontbreken. Binnen het uitgemelkte en redelijk infantiele Ernst en Bobbie-concept – een duo dat het ‘poor man’s Bassie en Adriaan’ niveau toch nooit echt heeft weten te ontgroeien – weet men een redelijke frisse, alhoewel technisch matige, en vlotte film te maken waarbij zelfs de liedjes te versmaden zijn. Jammer en onbegrijpelijk dat de film teleurstelde aan de box office.

Waardering: *half

BEELD
Ernst, Bobbie en het Geheim van Monta Rossa staat anamorf in de originele 16:9 beeldverhouding op deze DVD.  De kwaliteit van de transfer is behoorlijk goed, maar stelt op sommige momenten toch teleur. Bij A-film heeft men namelijk gekozen om de film op een DVD5 schijfje (het kleinste beschikbare formaat) uit te brengen en naast de film ook nog enkele extra’s toe te voegen. Uiteiendelijk heeft dit geresulteerd in nogal zware compressie op de beelden wat zo nu en dan ook duidelijk waar te nemen is. Scherpte en contrast zijn over het algemeen wel prima. Van ondertiteling heeft men de film helaas niet voorzien.

GELUID
De film is door middel van een Dolby Digital 5.1 track terug te beluisteren en alhoewel het geluidsbeeld niet al te ruimtelijk of actief is, is het resultaat bevredigend. Het geluid klinkt helder en sfeervol, dialogen zijn goed verstaanbaar en de muziek komt prima uit de speakers. De geluidsband is vrij van beschadigingen.

EXTRA’S
Op de DVD treffen we een drietal extra’s aan, om te beginnen met de orginele bioscooptrailer. Verder is er ook nog een Making Of van een kleine 20 minuten, waarin de twee hoofdrolspelers de kijkers meenemen achter de scherm van hun tweede speelfilm. Inhoudelijk stelt dat niet zoveel voor, maar de twee doen dat aardig en het zal zeker de kleine kijkers kunnen bekoren. Als afsluiter is ook de videoclip van ‘Alles Komt Goed’ bijgevoegd, de soundtracksong van de film.

Speelduur
ca. 73 minuten
Distributie
A-film
Release datum DVD
13 januari 2011
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
16:9 (1:85:1)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Extra’s
Trailer
Making Of
Videoclip ‘Alles Komt Goed’

Met dank aan A-film voor het beschikbaar stellen van deze DVD!

2 gedachten over “DVD: Ernst, Bobbie en het Geheim van de Monta Rossa

  1. “Jammer en onbegrijpelijk dat de film teleurstelde aan de box office.”
    Van die boxoffice zal ik sowieso nooit iets begrijpen denk ik.

  2. Ik heb nooit begrepen waarom men zo voorzichtig is met het gebruik van 9GB-schijfjes… Een DVD heeft een inherent hoge winkelprijs vanwege de kosten van distributie. Beeldkwaliteit op een DVD dient daarom gewoon uitstekend te zijn, er is geen excuus om halfbakken werk af te leveren. Is dat niet zo dan krijgen mensen een hekel aan DVD’s en dat is niet wat je als filmindustrie wilt.

Reacties zijn gesloten.