web analytics

DVD: Golden Girls (seizoen 1)

Reacties zijn gesloten

goldengirls

FILM
Van 1985 tot 1992 was de Amerikaanse sitcom The Golden Girls, over vier op leeftijd zijnde vrouwen die samen in één huis wonen, een doorslaand succes op televisie. Niet alleen in Amerika trok de serie miljoenen kijkers, in meer dan zestig landen stond The Golden Girls garant voor hoge kijkcijfers. Ook in Nederland werd de serie (al meerdere malen) met groot succes uitgezonden. Vorig jaar bewerkte RTL 4 de originele scripts tot een eigentijdse Nederlandse versie. Het resultaat is nergens hilarisch, maar wel onderhoudend.

In de Nederlandse remake wonen Barbara, Els, Toos en Milly in een mooi huis in Scheveningen. Ze delen lief en leed met elkaar. Er wordt gekibbeld, gelachen en gehuild, maar uiteindelijk staan de vier vriendinnen altijd voor elkaar klaar. Op basis van de scripts van het origineel, raken de dames in allerlei situaties verstrikt. Zo raakt een van de dames in de menopauze, komt een ander met een neger-dwerg naar huis en zorgt de aanwezigheid van de ex van Els geregeld voor problemen.

Met een hoofdcast bestaande uit Loes Luca, Beppie Melissen, Cecile Heuer en Pleuni Touw moet je als programmamaker ook wel erg hard je best doen om van Golden Girls een vervelende serie te maken. Dat is dan ook niet gebeurd. Ondanks dat het geheel nergens verrast of echt hilarisch of scherp wordt, zijn de belevenissen van de vier oude dames, en hun bespiegelingen hierop, vermakelijk en amusant. Met name Loes Luca en Beppie Melissen komen geregeld gevat en komisch uit de hoek. Golden Girls ontstijgt het gemiddelde sitcom-niveau nergens, maar is onderhoudende televisie voor een koude (zomer)avond.

Waardering: ***

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Op beeld en geluid valt niks aan te merken. Zoals we van een recente productie mogen verwachten, zijn beschadigingen afwezig en oogt het beeld scherp en helder. Het geluid staat in een Dolby Digital 5.1 track op de DVD, die de dialogen op een heldere manier brengt. Extra’s zijn afwezig.

goldengirlsdvd

Speelduur
Ca. 270 minuten
Distributie
JustBridge Entertainment
Release datum DVD
23 april 2013
Verpakking
Kartonnen omhulsel met twee keepcases
Regio
2
Beeld
16:9 anamorf (1,78)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen

Met dank aan JustBridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van de DVD !