web analytics

DVD: Iedereen is Gek op Jack (seizoen 1)

Reacties zijn gesloten

FILM
Everybody Loves Raymond was tien jaar lang een groot succes op de (Amerikaanse) televisie. De sitcom, over een man en zijn vrouw die tegenover zijn ouders en oudere broer wonen, hield van 1996 tot en met 2005 wereldwijd miljoenen mensen aan de buis gekluisterd. Ook nu nog worden de afleveringen met succes herhaald. Linda de Mol zag er wel een Nederlandse versie in, en met Iedereen is Gek op Jack leverde ze begin dit jaar een vrij letterlijke remake af.

In Iedereen is Gek op Jack volgen we het leven van Jack en Barbara, gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge en Linda de Mol. Ze zijn met hun kinderen van Amsterdam naar Almere verhuisd. Ton en Coby, de ouders van Jack, zijn uit de Jordaan naast hen komen wonen. Jacks broer Marco is na zijn scheiding bij zijn ouders ingetrokken. Deze woon- en leefsituatie brengt, zoals het een goede sitcom betaamt, allerlei benarde, liefdevolle, maar vooral herkenbare situaties met zich mee.

Ondanks dat het niveau van het origineel nergens wordt gehaald en de serie (nog) niet in de schaduw mag staan van vergelijkbare Nederlandse sitcoms als Vrienden voor het Leven, Ha die Pa! en In de Vlaamsche Pot, is Iedereen is Gek op Jack een onderhoudende en bij vlagen komische serie geworden. Dit is vooral te danken aan de fijne sfeer die het geheel uitstraalt en de enthousiaste bijrollen van Kees Hulst en Beppie Melissen, als de ouders van Jack.

Wat dialogen en komische tsituaties betreft valt Iedereen is Gek op Jack ietwat tegen. Dennis van de Ven (Draadstaal, Neonletters) vertaalde de originele scripts naar Nederlandse gebruiken, maar komt zelden verrassend uit de hoek. Ook de karakters zijn, vooral in het geval van Jack en Barbara, nog net iets te braaf en saai geschreven. Aardig wegkijken doet Iedereen is Gek op Jack echter al wel, waardoor het aangekondigde tweede seizoen alleen maar beter kan worden.

Waardering: ***

BEELD, GELUID en EXTRA’S
Zoals we van een recente televisieserie mogen verwachten, staat Iedereen is Gek op Jack in de originele breedbeeldverhouding anamorf op de DVD. Beschadigingen in de vorm van spetters of ruis zijn afwezig. Het beeld oogt voldoende scherp en gedetailleerd. Er is geen ondertiteling aanwezig. Extra’s ontbreken eveneens. De vier DVD’s zitten verpakt in een stijlvolle digipack met kartonnen omhulsel. Wanneer de digipack open wordt geklapt, treffen we beschrijvingen aan van de karakters en afleveringen.

Speelduur
ca. 325 minuten
Distributie
Dutch FilmWorks
Release datum DVD
17 mei 2011
Verpakking
Digipack met kartonnen omhulsel
Regio
2
Beeld
1,78:1 anamorf
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen

Met dank aan Dutch FilmWorks voor het beschikbaar stellen van de DVD !