web analytics

DVD: Iedereen is Gek op Jack (seizoen 2)

Reacties zijn gesloten

iedereenisgekopjack

FILM
Nog voor het tweede seizoen werd uitgezonden, was al duidelijk dat er geen derde reeks zou komen van Iedereen is Gek op Jack, de Nederlandse variant van de populaire Amerikaanse sitcom Everybody loves Raymond. En dat is jammer, want de serie, met in de hoofdrollen Jeroen van Koningsbrugge en Linda de Mol, kwam steeds beter op stoom.

In Iedereen is Gek op Jack volgen we het leven van Jack (Van Koningsbrugge) en Barbara (De Mol). Ze zijn met hun kinderen van Amsterdam naar Almere verhuisd. Ton (Kees Hulst) en Coby (Beppie Melissen), de ouders van Jack, zijn uit de Jordaan naast hen komen wonen. Jacks broer Marco (Tjebbo Gerritsma) is na zijn scheiding bij zijn ouders ingetrokken. Deze woon- en leefsituatie brengt, zoals het een goede sitcom betaamt, allerlei benarde, liefdevolle, maar vooral herkenbare situaties met zich mee

Waar het eerste seizoen van Iedereen is Gek op Jack nog lichtjes tegenviel, mag het tweede seizoen er meer dan zijn. Op wat continuïteitsfouten na zit de serie gelikt en goed geolied in elkaar. Belangrijker is echter dat de scripts opvallend snediger zijn geschreven en zodoende meer kans en ruimte bieden aan de cast om hun komische talenten te tonen. Met name Hulst en Melissen blijken wederom een gouden duo, maar ook Van Koningsbrugge, De Mol en Gerritsma komen nu vaker gevat en humoristisch uit de hoek. Iedereen is Gek op Jack laat een duidelijk stijgende lijn zien, en het is dan ook jammer dat besloten is de stekker uit de serie te trekken.

Waardering: *** half

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Zoals we van een recente televisieserie mogen verwachten, staat Iedereen is Gek op Jack in de originele breedbeeldverhouding anamorf op de DVD. Beschadigingen in de vorm van spetters of ruis zijn afwezig. Het beeld oogt voldoende scherp en gedetailleerd. Er is geen ondertiteling aanwezig. Als extra staan achter de laatste aflevering enkele korte bloopers. Deze zijn niet los te selecteren. De vier DVD’s zitten verpakt in een DVD-box met kartonnen omhulsel.

gekopjackdvdseizoen2

Speelduur
ca. 300 minuten
Distributie
Dutch FilmWorks
Release datum DVD
12 juni 2012
Verpakking
Digipack met kartonnen omhulsel
Regio
2
Beeld
1,78:1 anamorf
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Bloopers