web analytics

DVD: Leve Boerenliefde

Reacties zijn gesloten

leveboerenliefde

FILM
KRO’s ‘Boer zoekt Vrouw’ is al jaren een van de best bekeken televisieprogramma’s ooit. Met de romantische komedie Leve Boerenliefde speelt regisseur Steven de Jong slim, maar niet altijd even doeltreffend in op het succes.

Boer Jelte (Cas Jansen) heeft na het verlies van zijn vrouw weinig zin in een nieuw romantisch avontuur. En al helemaal niet met iemand die het boerenleven niet begrijpt. De meest onwaarschijnlijke vonk die kan overspringen is die tussen hem en Wenda (Tatum Dagelet), de populaire presentatrice van kijkcijferkanon Boerenliefde. Als die datingshow uitgerekend op zijn erf een nieuw seizoen komt opnemen, lijkt het een ultieme botsing van culturen te worden. Maar tegen alle vooroordelen over stadsmensen en boeren in, bloeit er tussen het jonge groen een bijzondere liefde op …

Leve Boerenliefde is een aaneenschakeling van clichés en overdrijvingen. Niet alleen in de ontwikkelingen van de plot, maar ook in personages, muziek en dialogen. De originaliteitsprijs zal De Jong met zijn nieuwe plattelandskomedie dan ook niet gaan winnen, desalniettemin is de film een luchtige wegkijker geworden die, wanneer men het geheel niet al te serieus neemt, best voor een avondje vertier kan zorgen. Cas Jansen en Tatum Dagelet hebben een fijne chemie en het gros van de bijrollen – voornamelijk gespeeld door een stoet BN’ers – is zowaar nog lichtelijk grappig ook. Daarnaast slaagt De Jong er zoals doorgaans altijd in om de film van een sympathieke, bijna nostalgische sfeer te voorzien. Leve Boerenliefde had een stuk subtieler en leuker kunnen zijn wanneer er op bepaalde momenten en in bepaalde aspecten wat gas terug genomen was of de persiflage juist iets verder was doorgevoerd, maar is uiteindelijk een alles behalve vervelende film geworden.

Waardering: ** half

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Zoals we van een recente film mogen verwachten zijn beeld en geluid dik in orde. De Dolby Digital 5.1 track klinkt helder en kraakvrij en het beeld staat in de originele breedbeeldverhouding anamorf op het schijfje. Extra’s zijn afwezig.

dvdboerenliefde