web analytics

DVD: Lieve Liza (serie)

Reacties zijn gesloten

lieveliza

FILM
Relatieperikelen, man-vrouw verhoudingen, beste vriendinnen, een vrouwentijdschrift, voetbal en mannenhumor: de televisierie Lieve Liza van regisseur Jean van de Velde zit boordevol verschillende ingrediënten en mikt zo op een breed en groot publiek. De serie mist hierdoor een duidelijke focus, maar biedt wel aangenaam vermaak voor een druilerige zondagmiddag.

Mark, een ietwat egocentrische sportjournalist, moet vanwege bezuinigingen weg bij het voetbalblad waar hij werkt. Tot zijn afgrijzen wordt hij overgeplaatst naar het vrouwenblad Liza, waar hij de brievenrubriek ‘Lieve Liza’ mag gaan verzorgen. Hoe moet hij als man nou zinnige antwoorden geven op gevoelige vragen van het andere geslacht? Intussen gaat er in zijn privéleven ook nog van alles mis, maar dat blijkt eigenlijk een geluk bij een ongeluk te zijn. De relatieperikelen waar hij mee te maken krijgt blijken hem te helpen bij zijn werk voor ‘Lieve Liza’.

Lieve Liza voelt aan alsof hij gemaakt is op de automatische piloot, waardoor de serie nergens boven het maaiveld uitsteekt. Diepgravend, verrassend of vernieuwend is het allemaal niet, maar desalniettemin biedt Lieve Liza tien afleveringen lang aardig vermaak. Het tempo ligt aangenaam hoog, het format is stevig genoeg en met name Gijs Naber en Abel Nienhuis laten een sterke indruk achter. Alleen de échte scherpte, in bijvoorbeeld dialoog en personages, ontbreekt.

Waardering: ***

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Lieve Liza kent, zoals we van een recente serie mogen verwachten, een vlekkeloze transfer. Beschadigingen zijn afwezig en de algemene indruk van het beeld is goed. Ondertiteling is afwezig. Het geluid staat in een Dolby Digital 5.1 track op de DVD. Deze brengt de dialogen op een heldere manier en kent verder ook geen gebreken. Extra’s zijn afwezig, ondanks dat er op de site van de serie allerlei interviews terug te vinden zijn. De tien afleveringen staan verdeeld over twee DVD’s.

lievelizadvd

Speelduur
Ca. 275 minuten
Distributie
JustBridge Entertainment
Release datum DVD
19 maart 2013
Verpakking
DVD-box met slipcase
Regio
2
Beeld
16:9 anamorf (1,78)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen

Met dank aan JustBridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van de DVD !