web analytics

DVD: Lieverdjes uit Amsterdam

Reacties zijn gesloten

FILM
Eén van de meest geslaagde films van de Limburgse jeugdfilmer Henk van der Linden, die in zijn zo’n veertig jaar durende carrière bijna evenveel amusante films maakte voor de (jonge) jeugd. Vaak moesten reeds bekende helden als Sjors & Sjimmie, Drik Trom en Billie Turf het ontgelden, maar Van der Linden draaide er zijn hand niet voor om originele verhalen uit de hoge hoed te toveren.

In Lieverdjes uit Amsterdam (1974) zijn we getuige van de spannende belevenissen van de twee zusjes Kitty en Inge uit het grote Amsterdam. Ze zijn op vakantie in het zonnige Limburg en komen in de sfeervolle, bosrijke omgeving in aanraking met de overvaller ‘De zware rijder’. Spanning en avontuur gegarandeerd! Een – in al zijn knulligheid – charmante film, vol vaart, achtervolgingen, woordgrappen en naturel, aanstekelijk spel van de jonge acteurs.

Waardering: ***

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Lieverdjes uit Amsterdam staat in een 4:3 ratio op de DVD. De kwaliteit is mager, maar dat mag de filmpret niet drukken. De kleuren ogen overwegend nog verrassend naturel, maar de print heeft geregeld last van beschadigingen. Het geluid staat simpel in een Dolby Digital 2.0 track op de DVD. De dialogen zijn goed verstaanbaar. Extra’s zijn afwezig.

Speelduur
Ca. 68 minuten
Distributie
Weton-Wesgram
Release datum DVD
2003
Verpakking
Keepcase
Regio
0
Beeld
4:3
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen