web analytics

DVD: Mannenharten

Reacties zijn gesloten

mannenharten

FILM
Regisseur Mark de Cloe speelde de afgelopen jaren al vele malen met het thema ‘liefde’ in zijn films. Pakte hij het in Boy meets Girl Stories (2005), Valse Wals (2005) en Het Leven uit een Dag (2009) (grotendeels) nog vrij onconventioneel aan, in de romantische komedie Mannenharten volgt hij reeds gebaande paden.

Mannenharten is een remake van de Duitse succesfilm Männerherzen, waarin een groep mannen wordt gevolgd die allen op zoek zijn naar de ware liefde. In deze Nederlandse variant zijn het zes stadse mannen in een sportschool, op een keerpunt in hun leven. Ze zijn op zoek naar hun plek in het leven en naar degene die ze aan hun zijde willen. Verbonden door de uren waarin ze zich in het zweet werken, leren we ze allemaal kennen. Bijvoorbeeld het verlegen type, zoekend naar een vrouw voor het leven. Of de man die al jaren bezet is, maar in paniek raakt door zijn naderende vaderschap.

De cast van Mannenharten doet waarschijnlijk vele harten sneller kloppen. Niet alleen door de fysieke verschijningen, maar ook door het plezierige spel dat zij tentoon spreiden. Onder anderen Barry Atsma, Jeroen Spitzenberger, Jon van Eerd, Katja Herbers, Hadewych Minis en Georgina Verbaan verleenden hun medewerking aan deze romantische kerstfilm en stralen zichtbaar plezier uit. Mannenharten heeft bovendien het hart op de juiste plaats zitten en is sfeervol vormgegeven, maar verliest zichzelf zo nu en dan in de enorme hoeveelheid personages, waardoor ze voor de kijker op een afstand blijven. Dit neemt echter niet weg dat Mannenharten ongetwijfeld voor een fijne en warme avond voor de buis zorgt.

Waardering: ***

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Over de beeld- en geluidskwaliteit van de DVD-uitgave van Mannenharten kunnen we onmogelijk klagen. Beschadigingen zijn afwezig en zowel beeld als geluid zijn ruis- en kraakvrij. Als extra’s herbergt de uitgave verwijderde scènesbloopers en de videoclip van de titelsong. Ook komen er nog enkele trailers voorbij.