web analytics

DVD: Penny’s Shadow

Reacties zijn gesloten

FILM
Of je nu van zijn films houdt of niet, het enthousiasme van regisseur Steven de Jong werkt aanstekelijk. Met gemiddeld één bioscoopfilm per jaar heeft hij niet alleen een hoge productiviteit, daarnaast bereikt hij ook vaak een groot publiek. Ook Penny’s Shadow trok een acceptabel aantal bezoekers; bijna 200.000 mensen kochten een kaartje.

De Jongs films wisselen van kwaliteit, maar hebben wel altijd een eigen charme. Zijn voorliefde voor vele scènes in de buitenlucht (van De gouden Swipe tot De Hel van ’63), vaak onder een losse regie en met een redelijk simpel scenario, leveren lang niet altijd goede films op, maar stralen wel altijd een puur Hollandse en onbevangen sfeer uit. Daarbij weet de Friese regisseur steeds weer een onderwerp of thema te vinden waar interesse voor is in Nederland, maar dat in film over het hoofd gezien lijkt te worden.

Niet dat paarden nou midden in de samenleving staan, maar dat er een doelgroep voor is, zal niemand verbazen; de edele viervoeters zijn sinds jaar en dag vooral geliefd onder (tiener-)meisjes. Penny’s Shadow richt zich volledig op hen met een grote hoeveelheid aan zon, strand, zomerliefde, popmuziek en natuurlijk: paarden.

De zeventienjarige Lisa gaat met haar moeder en zusje naar een kampeerboerderij op Ameland. Ze heeft er niet zo’n zin in, tot ze erachter komt dat er paarden zijn. Ze raakt vooral geïnteresseerd in het getraumatiseerde paard waar niemand bij mag komen, en in haar eigenaar, een achttienjarige jongen die zijn moeder bij een ongeluk door het beest vertrapt zag worden.

Liefde, drama, humor: Penny’s Shadow heeft van alles in zich, maar helemaal niets aan de film is enigszins verrassend of prikkelend. Iedereen zou de film kunnen navertellen voordat hij hem überhaupt heeft gezien. Het is simpel en zouteloos, maar wel redelijk doeltreffend en hij vliegt gelukkig niet zo uit de bocht als De Hel van ’63. Eenvoudig, maar wel lekker onbezorgd vermaak voor de doelgroep.

Waardering: ***

BEELD
Het beeld van deze anamorf uitgevoerde DVD is uitstekend van kwaliteit. Beschadigingen zijn afwezig en de kleurweergave, scherpte en detail zijn prima. Er is optionele Nederlandse ondertiteling voor doven en slechthorenden aanwezig.

GELUID
De geluidstrack is in een Dolby Digital 5.1 track vastgelegd op de DVD. De kwaliteit hiervan is eveneens dik in orde. Beschadigingen zijn afwezig en de dialogen komen goed verstaanbaar uit de twee frontspeakers.

EXTRA’S
Aan extra’s geen gebrek op de DVD. Inhoudelijk stellen ze echter teleur. Geen audiocommentaar of making of dit keer, maar een verzameling trailers, videoclips en bloopers (6 minuten). Ook herbergt de DVD nog een deleted scene (1 minuut), een making of van een videoclip, een impressie van Penny TV (6 minuten), een Ameland-spot (1o minuten) en een luisterstrip met Penny (31 minuten). Ze hebben inhoudelijk allemaal vrij weinig met de film van doen. 

Speelduur
Ca. 99 minuten
Distributie
Warner Home Entertainment
Release datum DVD
26 oktober 2011
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
16:9 Anamorf (2,40)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Nederlands (doven)
Extra’s
Originele bioscooptrailer
Andere trailers
Videoclips
Making of videoclip
Bloopers
Deleted scene
Ameland-spot
Penny TV
Luisterstrip

Met dank aan Warner Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !