web analytics

DVD: Penoza II (serie)

Reacties zijn gesloten

penozaseizoen2

FILM
De misdaadserie Penoza werd in 2010 door gemiddeld ruim 600.000 Nederlanders bekeken. Niet extreem veel, maar wel genoeg voor de KRO om een tweede seizoen te bestellen. Met 850.000 kijkers was Penoza II succesvoller dan haar voorganger, plottechnisch wist de eerste serie echter net iets meer te overtuigen.

Nadat Carmen aan het eind van de eerste serie met haar kinderen op de vlucht is geslagen, gaat iedereen ervan uit dat ze ergens ver weg een nieuw leven probeert op te bouwen. Een leven in Australië, ver weg van haar familie en vrienden, is echter niet het soort toekomst dat ze voor haar kinderen gedroomd had. Daarom keert ze met haar kinderen terug naar Nederland. Ze is dus dichter in de buurt dan menigeen veronderstelt. Als ze ontdekt wordt, raakt het hele gezin verstrikt in een web van geweld, intriges en moord.

Net als het eerste seizoen valt Penoza II met name op door de dynamische vormgeving. De cameravoering is direct en close, de decoupage snel en hard. Het maakt van Penoza een vlotte en rauwe serie, die niks mooier maakt dan het is. Ook het acteerwerk is weer van hoog niveau, met onder anderen Monic Hendrickx, Raymond Thiry en Willem Nijholt in grote (bij)rollen. Minder overtuigend is de plot, dat af en toe te veel van vergezochte onderlinge relaties aan elkaar hangt en in sommige gevallen te kort door de bocht gaat. Desalniettemin kijkt ook Penoza II ontzettend lekker weg, en triggert elke aflevering je om weer verder te kijken. Een speciale vermelding voor de prachtige soundtrack van Bart Westerlaken overigens.

Waardering: *** half

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Penoza staat in de originele breedbeeldverhouding anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is goed. Beschadigingen zijn afwezig en het beeld oogt overwegend mooi scherp en natuurlijk. Ondertiteling is afwezig. Het geluid staat in een Dolby Digital 5.1 track op het schijfje. Deze brengt de dialogen op een heldere manier en is eveneens vrij van beschadigingen. Extra’s zijn helaas afwezig.

penozaIIdvd

Speelduur
Ca. 440 minuten
Distributie
JustBridge Entertainment
Release datum DVD
19 februari 2013
Verpakking
DVD-box
Regio
2
Beeld
16:9 anamorf (1,78)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen

Met dank aan JustBridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van de DVD !