web analytics

DVD: Penoza (serie)

Reacties zijn gesloten

FILM
De KRO-serie Penoza speelt zich af in de Amsterdamse onderwereld en vertelt het verhaal van de familie Van Walraven. Vader Frans (Thomas Acda) blijkt zich dieper in de misdaad te bevinden dan zijn vrouw Carmen (Monic Hendrickx) denkt. Wanneer Frans voor de ogen van zijn jongste zoon wordt neergeschoten, is ze vastbesloten de moordenaar te achterhalen. Opgegroeid als dochter van een Amsterdamse penoze kent ze het milieu als geen ander, maar terwijl ze zich een weg baant naar de top van de onderwereld, neemt de druk van de politie toe, wordt haar familie steeds vaker bedreigd en vervagen de grenzen tussen goed en kwaad.

Onder regie van Diederik van Rooijen (Stella’s Oorlog, Bollywood Hero) is Penoza, na een ietwat aarzelend begin, een dynamische en intrigerende misdaadserie geworden zoals we ze in Nederland nog niet vaak zagen. Charismatische acteurs als Tom Jansen, Raymond Thiry en Filip Peters geven de onderwereld een overtuigend gezicht, terwijl talenten Sigrid ten Napel en Maartje Remmers wellicht nog de meeste indruk maken. Penoza heeft scenariotechnisch zo nu en dan last van enkele ongeloofwaardigheden, maar het resultaat is een vlot, meeslepend en aan het eind zelfs ontroerend familiesaga, waarin drama, spanning en misdaad treffend worden afgewisseld.

Waardering: ****

BEELD
Penoza staat in de originele 16:9 verhouding anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is prima. Zoals we van een recente productie mogen verwachten zijn beschadigingen in de vorm van spetters of ander beeldvuil afwezig. De scherpte en het contrast zijn eveneens uitstekend naar de huidige maatstaven. Er is geen ondertiteling aanwezig.

GELUID
Het geluid staat in een Dolby Digital 5.1-track op de DVD. Deze is een absolute meerwaarde boven de normaal gebruikelijke 5.1-track, daar de serie – zeker in de finale – voorzien is van een redelijke hoeveelheid muziek. Deze wordt op die momenten mooi warm en met een volle klank gebracht. De dialogen zijn goed verstaanbaar.

EXTRA’S
Er zijn geen extra’s op de DVD aanwezig. Jammer genoeg een bekend beeld bij releases van Nederlandse films en televisieseries. De acht afleveringen staan verdeeld over twee DVD’s.

Speelduur
ca. 360 minuten
Distributie
JustBridge Entertainment
Release datum DVD
16 november 2010
Verpakking
DVD-box met kartonnen omhulsel
Regio
2
Beeld
Anomorphic 16:9 (1,78)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen

Met dank aan JustBridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !