web analytics

DVD: Richting West

Reacties zijn gesloten

FILM
Gescheiden moeder Claire (Susan Visser) moet constant de eindjes aan elkaar zien te knopen. Ex-man Rolf (Viggo Waas) maakt haar het leven zuur, zoontje Milan moet worden onderhouden, en dan probeert ze ook nog eens zelf nieuw geluk in de liefde te vinden. Dat gaat niet zonder vallen of stoten.

Maar dan ontmoet ze Thomas (Stefan Rokebrand), een vlotte man die al snel mee naar huis mag. Het lijkt allemaal rozengeur en maneschijn, maar ook hier ontstaan er scheuren. Bijtende opmerkingen die ze naar elkaar maken doen sterk denken aan eerdere ruzies tussen Claire en Rolf.

In feite is Richting West de veredelde versie van een uitgerekte soap-aflevering. Regisseuse Nicole Van Kilsdonk heeft haar film een degelijke structuur gegeven, waar begin en einde in elkaar lijken over te lopen, maar is vergeten dat het middenstuk minstens zo belangrijk is. De liefdesperikelen van Claire en Thomas springen van cliché naar cliché.

Van Kilsdonk komt tegen het einde met een goede dramatische wending, waardoor de film toch nog even een redelijk meeslepend drama wordt. Dat is ook zeker te danken aan de acteurs, met name Susan Visser. Maar het haalt te weinig uit na een uur met een voortkabbelend verhaal.

Richting West blijft toch vooral een film die aan de oppervlakte zit. Een dertien-in-een-dozijn-drama, met een paar kleine nuance-verschillen.

Waardering: ***

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Richting West staat in de originele 2,35:1 verhouding anamorf op de DVD. De kwaliteit van de transfer is uitstekend. Zoals we van een recente film mogen verwachten, zijn beschadigingen afwezig. Scherpte, detail en de kleurweergave zijn prima verzorgd. Ondertiteling is afwezig. Het geluid staat in een Dolby Digital 5.1 track op de DVD. Deze brengt de dialogen op een heldere en goed verstaanbare manier over. Als extra’s treffen we enkel de originele bioscooptrailer en nog drie andere trailers van releases van A-Film aan.

Speelduur
Ca. 90 minuten
Distributie
A-Film Home Entertainment
Release datum DVD
24 februari 2011
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
16:9 anamorf (2,35)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Originele bioscooptrailer
Promotrailers

Een gedachte over “DVD: Richting West

  1. Ik zag deze dvd vorige week bij de ALDI liggen voor bijna niks €6,99 dacht ik Dus daar kun je ‘m voor niet al te veel geld halen.

Reacties zijn gesloten.