web analytics

DVD: Seinpost Den Haag (seizoen 1)

Reacties zijn gesloten

FILM
Na onder meer Baantjer en Van Speijk in Amsterdam, Grijpstra & De Gier in Zaandam en Flikken Maastricht in Maastricht, presenteerde de Nederlandse televisiewereld vorig jaar haar nieuwste politieserie Seinpost Den Haag. Buiten de voor de doorsnee kijker nieuwe locaties heeft de serie echter weinig verrassingen in huis, maar desondanks biedt ze degelijk vermaak.

In Seinpost Den Haag staan de dagelijkse beslommeringen op het Scheveningse wijkbureau Seinpost centraal. We volgen het jonge team van chef Wouter met daarin twee geüniformeerde teams (Josh en Zehra, Chiel en Marieke) en een recherche-duo (Mark en Sonja) Elke dag weer gaan ze de straat op. De misdaden die ze tegenkomen variëren van spijbelen tot doodslag, van diefstal tot ontvoering. Behalve de politiemensen volgen we ook de lotgevallen van Barry, een crimineel met puur Scheveningse antecedenten.

Seinpost Den Haag biedt weinig nieuws onder de zon in vergelijking met haar genregenoten. Niet alleen in de problemen waar de agenten op stuiten of de karakters en hun onderlinge verhoudingen, ook in de uitwerking hiervan keren de gebruikelijke clichés terug. Zo is er de wat minder serieuze agent, de agent die zich buiten werktijd in het criminele circuit stort en de opbloeiende relatie tussen twee collega’s.  Ook qua acteerwerk, inventieve verhaallijnen of spanning scoort de serie geen uitzonderlijk hoog cijfer

Desalniettemin biedt Seinpost Den Haag aardig vermaak. Dit is vooral de verdienste van het sfeervolle camerawerk, de  goede muzikale ondersteuning en het aangename, vlotte tempo. Voor de purist valt er genoeg op de serie aan te merken, maar naarmate het geheel vordert komt de vaart er steeds meer in en wordt er links en rechts toch aardig wat potentie tentoon gespreid voor een eventueel tweede seizoen. Wie niet meer zoekt dan aardig vertier voor een doorsnee avond, zit met Seinpost Den Haag op het goede spoor.

Waardering: ***

BEELD, GELUID & EXTRA’S
De serie staat in de oorspronkelijke breedbeeldverhouding anamorf op de DVD. De kwaliteit van de transfer is uitstekend. Zoals we van een recente productie mogen verwachten, zijn beschadigingen afwezig. De kleuren ogen warm en sfeervol, terwijl het contrast en de scherpte van goed niveau zijn. Er is geen optionele Nederlandse ondertiteling aanwezig. Het geluid staat in een Dolby Digital 5.1 track op de DVD. De kwaliteit hiervan is eveneens prima. De dialogen zijn goed verstaanbaar en het spoor is vrij van ruis of andere beschadigingen. Extra’s zijn helaas afwezig. De tien afleveringen staan verspreid over drie DVD’s.

Speelduur
ca. 480 minuten
Distributie
JustBridge Entertainment
Release datum DVD
26 januari 2012
Verpakking
Keepcase met kartonnen slipcase
Regio
2
Beeld
Anomorphic 16:9 (1,78)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen

Met dank aan JustBridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !