web analytics

DVD: Snuf de Hond en de IJsvogel

Reacties zijn gesloten


FILM

Met vier Snuf-films in iets minder dan drie jaar tijd lijkt een heuse reeks geboren. Na de avonturen van Snuf en zijn baasje(s) in de Tweede Wereldoorlog (In Oorlogstijd), vlak na de oorlog (Jacht op Vliegende Volckert) en bij een spookslot (Het Spookslot), raakt onze viervoetige held in Snuf de Hond en de IJsvogel tijdens een vaarvakantie op het spoor van een dievenbende.

Tom (Ydwer Bosma), Mirjam (Joosje Duk) en Snuf trekken met hun kajuitzeilboot ‘De IJsvogel’ richting Friese binnensteden. Bij de eerste feestmarkt in Sloten gaat het al mis. Ze ontmoeten twee broers, die door hun vader aangespoord worden te stelen. Door stom toeval worden echter niet zij, maar Tom en Mirjam opgepakt. Dankzij Snuf weten ze weer te ontsnappen en gaan ze zelf op jacht naar de daders.

Snuf de Hond en de IJsvogel bevat, net als haar voorgangers, genoeg ingrediënten om de prent met de grond gelijk te maken. Zo is het spel af en toe tenenkrommend, de dialogen overdreven uitleggerig en zijn de (montage-)effecten zo nu en dan wel erg kinderlijk. Daarentegen straalt ook deze Snuf zoveel speelsheid en plezier uit, zit ze technisch – op wat continuïteitsfouten na – prima in elkaar en zit de vaart er goed in, dat deze mankementen best voor lief genomen kunnen worden.

Het enthousiasme waarmee de film in elkaar is gezet werkt aanstekelijk en doet de bewondering voor de serie films, ondanks al haar gebreken, alleen maar toenemen. Hoewel minder op de jongste doelgroep geschreven scenario’s de reeks ongetwijfeld goed zullen doen, valt te hopen dat De Jong nog een tijdje doorgaat met het maken van Snuf-films, want naast het feit dat ze nu al vermakelijk zijn, zit er nog ontzettend veel rek in.

Waardering: ** half


BEELD
De film staat in de originele 16:9 (1,78:1) verhouding anamorf op de DVD. De beeldkwaliteit is uitstekend. Beschadigingen zijn afwezig en het beeld oogt mooi scherp met een fijne, warme kleurweergave. Het schijfje herbergt optionele Engelse ondertiteling.

GELUID
Ook op de geluidweergave valt niks aan te merken. De film is voorzien van een Dolby Digital 5.1 track, die prima in het gehoor ligt. De dialogen zijn helder en goed verstaanbaar en de sfeervolle soundtrack van Ronald Schilperoort heeft een warme en dynamische klank.

EXTRA’S
De DVD van Snuf de Hond en de IJsvogel is voorzien van een tweetal extra’s. Naast de videoclip van de titelsong (3 minuten), herbergt het schijfje een 14 minuten durende informatieve en vlotte making of. Een leuke toevoeging aan een goed verzorgd schijfje.

Speelduur
ca. 78 minuten
Distributie
JustBridge Entertainment
Release datum DVD
22 februari  2010
Verpakking
Keepcase met kartonnen sleeve
Regio
0
Beeld
Anomorphic 16:9 (1,78)
Geluid
Dolby Digital 5.1 – Nederlands
Ondertiteling
Engels
Extra’s
Making of
Videoclip

Met dank aan JustBridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !

Reacties zijn gesloten.