web analytics

DVD: Vermist (seizoen 1 t/m 3)

Reacties zijn gesloten

vermist

FILM
Hadden we in Nederland Spoorloos Verdwenen, Vlaanderen deed het met Vermist. Zoals de naam al doet vermoeden, draaien beide series om een speciaal politieteam dat zich focust op het terugvinden van vermiste personen. De eerste drie seizoenen van Vermist zijn nu gebundeld in één box en op de markt gebracht.

Vermist draait om het vijfkoppige team van de Cel Vermiste Personen van de Federale Politie. In deze serie zorgt de zenuwslopende zoektocht naar een vermiste persoon elke aflevering weer voor de nodige spanning emoties en frustraties, zowel bij de speurders als bij de ongeruste familieleden van het slachtoffer.

Niet minder dan dertig afleveringen lang ben je als kijker getuige van de werkzaamheden van de Cel Vermiste Personen, die alles op alles zetten om allerlei mysteries rondom de verdwijning van personen op te lossen. Onder regie van onder andere Jan Verheyen voelt Vermist aan als een heuse Hollywood-serie, met een gelikte montage en dynamische cameravoering. Ook de scenario’s voelen Amerikaans aan, door de op de plot gerichte focus.

Verkeerd is dit allemaal niet, want Vermist kijkt bijzonder lekker weg en stijgt meer dan eens boven de middelmaat uit. Dat de klad er na drie seizoenen nog lang niet in zit, bewijst de cast, die elke aflevering vol plezier en overtuiging ten tonele verschijnt. Seizoen 4 is inmiddels op televisie uitgezonden, de opnamen voor het vijfde seizoen starten deze zomer.

Waardering: *** half

BEELD, GELUID & EXTRA’S
Beeld en geluid van deze gebundelde DVD-box zijn prima verzorgd. De digipacks van de losse seizoenen zijn samengevoegd in één box. Alle seizoenen staan in de originele breedbeeldverhouding anamorf op de DVD’s en kennen een Dolby Digital 2.0 track. Beschadigingen zijn in zowel beeld als geluid afwezig. Voor wie dat wil, zijn er Nederlandse ondertitels aanwezig.

Extra’s vinden we enkel terug bij het derde seizoen: een compilatie bloopers en behind the scenes fleuren de uitgave lichtjes op. Verder treffen we wat promotrailers aan voor andere releases van JustBridge.

vermistdvd

Speelduur
ca. 1490 minuten
Distributie
JustBridge Entertainment
Release datum DVD
16 oktober 2012
Verpakking
DVD-box met drie digipacks
Regio
0
Beeld
Anamorphic 16:9 
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Vlaams
Ondertiteling
Nederlands
Extra’s
Trailers
Bloopers
Behind the scenes

Met dank aan JustBridge Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !