web analytics

DVD: Zie ze Vliegen (seizoen 1)

Reacties zijn gesloten

FILM
De TV-Kantine van Carlo Boszhard en Irene Moors werd alom geprezen, hun Zie ze Vliegen kon weinig goeds doen. Onterecht, want laatstgenoemde is een stuk evenwichtiger.

In Zie ze Vliegen, een vrij letterlijke kopie van het Britse Come Fly with Me, wordt het personeel van één van de drukste luchthavens van de Benelux gevolgd. Zo zijn er de Rotterdamse Kelly en Melanie, van de incheckbalie. Het eerste Nederlandse pilotenechtpaar Hendrik en Jacqueline. Reizigersconsulent Moses Leidsman, steward Eugene en de Limburgse Tommie, die heel graag piloot wil worden.

Het is een bonte verzameling typetjes die er elke aflevering een feestje van probeert te maken. Dat lukt de ene keer beter dan de andere en zoals in elk van dit soort series, werkt het ene typetje beter dan het andere. Treffend en bij tijd en wijle hilarisch zijn de al eerder genoemde Eugene en Tommie, maar ook Samir van het grondpersoneel en koffiejuffrouw Priscilla doen de lachspieren meer dan goed.

Dat Zie ze Vliegen evenwichtiger is dan De TV-Kantine heeft veel te maken met de opzet van de serie – vaste, terugkerende personages en items – en het feit dat elk van de personages toch een soort van ontwikkeling doormaakt. Er is een, zij het zeer dunne, rode draad in de afleveringen te ontdekken en dat komt het geheel zeker ten goede. Ook de in het algemeen minder uitbundige en luidruchtige personages zijn een vooruitgang ten opzichte van De TV-Kantine. Tuurlijk, niet alles is grappig of werkt, maar de serie straalt een enorm potentieel uit. Het is dan ook jammer dat er hoogstwaarschijnlijk geen tweede seizoen van verschijnt.

Waardering: ***

BEELD, GELUID en EXTRA’S
Zoals we van een recente serie mogen verwachten, is de kwaliteit van de beeldtransfer goed. Scherpte en detaillering zijn dik in orde en beschadigingen zijn afwezig. Ook de geluidskwaliteit is prima. De dialogen klinken helder uit de frontspeakers en ook hier zijn beschadigingen afwezig. In tegenstelling tot veel andere series van eigen bodem, is op deze DVD-uitgave wel een inhoudelijke extra terug te vinden. Op de derde DVD vinden we naast twee afleveringen ook een making of van een klein half uur terug. Een leuke toevoeging. Enig minpunt aan de uitgave is het feit dat de slechts zes afleveringen over drie DVD’s zijn verspreid, wat ervoor zorgt dat de kijker na elk klein uur een nieuwe disc in de speler moet stoppen.

Speelduur
ca. 210 minuten
Distributie
Strengholt Multimedia
VTC Media
Release datum DVD
1 december 2011
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
1,78:1 anamorf
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Making of

Met dank aan Strengholt Multimedia / VTC Media voor het beschikbaar stellen van de DVD !