web analytics

How to survive a broken Heart – DVD-Recensie

Reacties zijn gesloten

 

FILM
How to survive a broken heart speelt zich af in de periferie van Amsterdam waar de Urban Cowboy D.C. (Erik de Bruyn), Gina (Bonnie Williams) en Giro (Alejandro Agresti) zich staande proberen te houden in de Amsterdamse subcultuur. D.C. is door zijn vriendin in de steek gelaten, wil naar Hollywood en doet uit wanhoop en geldgebrek mee aan ‘chicken-races’. Gina is zwanger en in de steek gelaten door haar vriend Frank. De Rus Giro is werkloos en woont in zijn auto. Gina valt op Giro en D.C. probeert Giro te strikken om zijn plaats in te nemen bij een chicken-race.

 

Deze tweede Minimal Movie  van Paul Ruven – vanzelfsprekend geproduceerd door Pim de la Parra, die ook deze keer weer meeschreef – is een poëtische liefdesgeschiedenis die op experimentele wijze werd gestructureerd.  Elke sequentie van de film handelt over een van de tien geboden der liefde, vrij naar het lied The 10 Commandments of Love van Harvey Fuqua and the Moonglows. Ruven’s insteek is bijzonder fris en interessant, maar het eindresultaat weet niet geheel te bekoren. Want helaas resulteert deze experimentele aanpak ook in enkele onvolkomenheden zoals een erg laag tempo en uiterst matig spel van enkele acteurs, waaronder de latere regisseurs Erik de Bruyn en Alejandro Agresti.

 

Waardering: ** half  

 

BEELD
Jan Wich draaide deze low budget prent hoogstwaarschijnlijk op 16 mm zwart-wit materiaal, voor deze release werd echter niet gebruik gemaakt van een goede print maar besloot men een video als master te gebruiken. Helaas resulteert deze keuze in teleurstellende kwaliteit van zowel beeld als geluid. Het beeld schommelt bijna constant en  is vervuild met allerlei beschadigingen. Zo lopen er regelmatig verticale zwarte lijnen door het beeld en zien we constant krassen, vlekken en spetters op het scherm verschijnen. Als gevolg van de belabberde  bron kent het beeld weinig detail, wat onder andere verloren gaat in de verveegde beelden. Enkel het zwartniveau is nog wel redelijk te noemen, alhoewel dit ook niet meer dan matig genoemd mag worden. Wanneer er Engels wordt gesproken, zijn er ingebrande Nederlandse ondertitels aanwezig. Deze maken, wederom te danken aan de inferieure bron, een uitgewassen indruk wat resulteert in een witte gloed rondom de letters (zie screenshot 2).

 

 

GELUID
Een simpele Dolby Digital 2.0 track verzorgt de weergave van de geluidsband. De kwaliteit van het geluid, eveneens afkomstig van een videomaster, is helaas ook al van een bedenkelijk niveau. De dialogen zijn goed verstaanbaar, maar daar houdt het eigenlijk wel mee op. De tonen kom bijzonder vlak uit de speakers, het ontbreekt geheel aan diepte in de track en dynamiek is wel heel ver te zoeken. Daarnaast is ook nog gedurende gehele film  achtergrondruis te horen. 

 

 

EXTRA’S
De film is helaas niet voorzien van extra’s. Het schijfje komt in een normale keepcase, met een mooi vormgegeven inlay uit de reeks “de films van Paul Ruven”. Via het simpele hoofdmenu kan men kiezen om de film direct te starten of een keuze te maken uit de zes hoofdstukken waarin de film verdeeld is.

 

 

Speelduur
ca. 85 minuten
Distributie
Art-S Home Entertainment
Release datum DVD
11 oktober 2007
Verpakking
Keepcase
Regio
0
Beeld
4:3 Fullscreen
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen

 

Met dank aan Art-S Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !