web analytics

Lang Leve … – DVD-Recensie

Reacties zijn gesloten

FILM
DVD 1:
De vorkheftrucchauffeur en de make-up consulente (40 min.)
Een werkloze vorkheftruckchauffeur probeert zich om te scholen tot make-up consulent. En bij de ‘Schoonheidsspecialiste van het Jaar’ verkiezingen lopen de emoties achter de schermen hoog op.

 

Een man is geen vrouw (42 min.)
Avontuurlijk ingestelde mannen gaan in België op zoek naar hun verloren gewaande man-zijn. En relatiebemiddelingsbureau Constance Sars helpt hoogopgeleide mannen een partner te vinden.

 

Weet je waarom ik huil? (43 min.)
Drank en drugs verslaafde Rini zoekt zijn heil bij de religieuze groepering Levensstroom. Via de helende handen van Broeder Zijlstra zoekt hij contact met God. En Jan van de Dam, hartsvriend van de Zangeres Zonder Naam, probeert contact te houden met zijn overleden idool door in haar kleding op te treden.

 

Het verzet (40 min.)
Droevige en vrolijke verhalen uit de oorlogsjaren. Verzetshelden blikken terug op hun ‘opwindende’ avonturen. Niet altijd zitten hun echtgenotes te wachten op de verhalen die zij al (te) vaak gehoord hebben.

 

DVD 2:
De Kiwani’s en Limburgia (40 min.)
Herenclub de Kiwani’s staat aan de vooravond van een groots opgezet eetfestijn voor het goede doel. Helaas is er onweer op komst. En Voetbalclub Limburgia, landskampioen in 1950, gaat zichzelf, bij gebrek aan publiek en succes, opheffen.

 

Een leven met Rini (40 min.)
De nooit doorgebroken levensliedzanger Rini Valentijn probeert een doorbraak te forceren in het Spaanse Torremolinos. Zijn Brabantse fans leven thuis mee met deze onwaarschijnlijke kans voor hun idool.

 

Hennie, Kitty en Juul (40 min.)
Een dag uit het leven van Kees, Henny en Jules, drie heteroseksuele mannen die verlangen naar een leven als vrouw.

 

Het Huwelijk (40 min.)
‘Schuldloos’ gescheiden mannen proberen de draad van het leven weer op te pakken. In hun praatgroep proberen ze elkaar te steunen en te adviseren.

 

De documentairereeks Lang Leve… die Michiel van Erp voor de VARA maakte werd veelvuldig bekroond in binnnen- en buitenland. Geheel terecht want Van Erp weet de perfecte balans te vinden tussen de ontroerende kant van de geportretteerde personen, die op de kijker dikwijls een meelijwekkende indruk maken, en de hilarische atmosfeer die de bijna karikaturale personen opwekken. Niet eerder – of later – wist Van Erp de zogenaamde lach en een traan die zijn stijl typeren zo mooi samen te brengen. De tactische en vaak ironische vragen die Van Erp vanachter de lens stelt geven de verhalen meer cachet, en met veel gevoel voor compositie en ambiance weet de regisseur de situaties ook visueel van extra kracht te voorzien, al dan niet op geestige wijze. Deze DVD-uitgave biedt acht afleveringen die volgens de samenstellers de hoogtepunten uit de tv-serie vormen.

 

Waardering: ****

 

 

BEELD
Alle afleveringen zijn uitgerust met een anamorphic transfer in het originele 1,77:1 breedbeeldformaat. Ontrecht vermeldt men op de hoes een variërend formaat van 4:3 en 16:9, elke aflevering staat gewoon in de oorspronkelijke verhouding op het schijfje.  De kwaliteit van de 16:9 transfer is bevredigend, de serie ziet er prima uit. De op video gedraaide productie oogt helder en kent een contrastrijk kleurenpalet, verder voorziet het anamorfische karakter van deze uitgave met 33% extra beeldlijnen in een redelijk gedetailleerd beeld. Toch moet men rekening houden met de aard en leeftijd van de serie, verwacht geen wonderen.

 

 

 

GELUID
De Dolby Digital 2.0 geluidsband waarin de reeks werd uitgevoerd is prima verstaanbaar en ligt prettig in het gehoor, maar biedt gezien het karakter weinig spectaculairs. Het direct opgenomen geluid richt zich voornamelijk op dialogen en omgevingsgeluiden, edoch  komt het prettig uit de luidsprekers met een volle en warme klank, zonder beschadigingen of achtergrondruis.

 

 

EXTRA’S
Aan deze uitgave is helaas geen extra materiaal toegevoegd, men kan in het hoofdmenu alleen kiezen uit de afleveringen op de betreffende DVD. De episodes zijn elk opgedeeld in vier hoofdstukken, deze zijn enkel via de afstandsbediening te selecteren.

 

 

Speelduur
ca. 325 minuten
Distributie
A-Film
Release datum DVD
22 november 2007
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
Anomorphic 16:9 (1,77)
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Geen
Extra’s
Geen

 

Met dank aan A-Film voor het beschikbaar stellen van deze DVD!