web analytics

Zadelpijn – DVD-Recensie

Reacties zijn gesloten

  

FILM
Zadelpijn en ander Damesleed is een tragi-komische telefilm gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Liza van Sambeek over de vriendschap van een club ‘meisjes’ tussen de 40 en de 50 jaar die elkaar nog van hun studietijd kennen. De vriendinnen zijn, ondanks de belangrijke levensvragen die zich aan hen opdringen, niet van plan lust, sex, roes en roem op te geven Tijdens hun jaarlijkse fietsvakantie in een van de mooiste streken van Frankrijk worden hun vriendschapsbanden zwaar op de proef gesteld.

 

Nicole van Kilsdonk regisseerde Zadelpijn, de verfilming van Liza van Sambeek’s bestseller. De rollen van zeven vriendinnen zijn door een uitstekende cast ingevuld; Monique van de Ven, Jacqueline Blom, Wivineke van Groningen, Reneé Fokker, Lineke Rijxman, Raymonde de Kuyper en Sylvia Poorta. Naast de prima cast en de fijne vormgeving kent de film haar momenten, maar weet over de gehele lijn niet voldoende te overtuigen. De regisseuse heeft in het toch al weinig bijzondere verhaal geen bevredigende balans kunnen vinden tussen humor en de dramatische elementen. Zadelpijn is een onderhoudende film geworden voor haar (specifieke) doelgroep, maar stijgt nergens boven de middelmaat uit.

 

Waardering: ** half

 

 

BEELD
De Telefilm Zadelpijn is in het 1.77:1 breedbeeldformaat geschoten en staat ook in deze originele beeldverhouding op deze dvd. De anamorfe transfer is van prima kwaliteit. Beschadigingen zijn niet aanwezig en ook met het contrast en de scherpte van deze transfer is het prima gesteld. Op de momenten dat er in de film Frans wordt gesproken, zijn de gesprekken in het Nederlands ondertiteld. Deze ondertitels zijn in het beeld ingebakken en zodoende helaas niet uit te schakelen. De aanwezige Nederlandse ondertiteling voor doven en slechthorenden is wel optioneel te selecteren.

 

 

GELUID
Deze film werd voor het Telefilm project gerealiseerd en is daarom in een Dolby Digital 2.0 track gemixt en op deze dvd te vinden. De geluidsmix voldoet prima voor een film als deze, waarbij het om dialogen en ondersteunende muziek gaat. Beide klinken prima en de track is  vrij van ruis of andere beschadigingen.

 

 

EXTRA’S
Via de statisch vormgegeven menu’s kan men de film starten, hoofdstukken selecteren of de ondertiteling voor doven en slechthorenden inschakelen. Er zijn geen extra’s aan deze dvd-uitgave toegevoegd.

 

 

Speelduur
ca. 87 minuten
Distributie
A-Film Home Entertainment
Release datum DVD
3 mei 2007
Verpakking
Keepcase
Regio
2
Beeld
16:9 anamorf (1,77)
Geluid
Dolby Digital 2.0 – Nederlands
Ondertiteling
Nederlands (doven)
Extra’s
Geen

 

Met dank aan A-Film Home Entertainment voor het beschikbaar stellen van deze DVD !