web analytics

Carmen van het noorden

Reacties zijn gesloten

In 1919 maakte de film Een Carmen van het noorden van Hans Nesna en Maurits Binger in zowel binnen- als buitenland veel los. De vrijwel gelijknamige ‘remix’ van Jelle Nesna zal minder stof doen opwaaien, al is het resultaat alleraardigst.

Lust en Liefde
Carmen van het noorden, geregisseerd door speelfilmdebutant Jelle Nesna, is een eigentijdse bewerking van de gelijknamige opera van Georges Bizet uit 1875. De jonge en onzekere rechercheur Joz (Tygo Gernandt) krijgt zijn eerste moordzaak toegewezen. Tijdens zijn zoektocht naar de moordenaar laat hij zich verleiden door de geheimzinnige Carmen (even sensueel als mysterieus gespeeld door ontdekking Sanguita Akkrum) en raakt verstrikt in een gevaarlijk spel tussen lust en liefde.

Met een catchy soundtrack van de populaire urban-artiest Perquisite en rollen voor Duvel, Jiggy en GMB richt Carmen van het noorden zich overduidelijk op een jeugdig hiphop publiek. Hoewel de plot en karakters weinig om het lijf hebben, is de zichtbaar met veel enthousiasme gemaakte film een vlot en vermakelijk schouwspel. Dit is met name de verdienste van de sfeervolle fotografie, vlotte montage en enkele sterke scènes, waarin de diepere lagen die het oorspronkelijke verhaal herbergt boven komen drijven.

Waardering: ** half

Carmen van het noorden (2009)
Regie:
Jelle Nesna
Scenario: Karin van der Meer, Maarten van Hinte en Jelle Nesna, met bijdragen van Jan Harm Dekker, San Fu Maltha
Producent: In-Soo Radstake, San Fu Maltha
Muziek: Pieter Perquin
Montage: Annelies van Woerden
Camera: Harm Griekspoor
Met: Tygo Gernandt, Sanguita Akkrum, Thom Hoffman, e.v.a.
Taal: Nederlands
Duur van de film: 95 minuten
Te zien vanaf: 24 september 2009

5 gedachten over “Carmen van het noorden

  1. Absoluut 1 van mijn favorieten van het afgelopen film festival! Goede muziek, gouden kalf…. maar verder ook super mooie beelden uit Rotterdam!

  2. Super chille muziek, gouden kalf is zeker terrecht!! echt lekker wijf ook!! echt moeite waard

  3. Hallo,

    Ik moet toegeven dat ik een beetje sceptisch naar deze film toeging (zo zogenaamde gangsterfilm weetjewel), maar dat bleek gelkkig onterecht.
    Hij was best hard en ik heb er nog om moeten lachen ook… haha…

    S. Korst

Reacties zijn gesloten.