web analytics

De Multi Culti Story

Reacties zijn gesloten

Truttenbollen”

 

Afgelopen jaar opende de nieuwste film van regisseur Joost Ranzijn (Han de Wit, Vroeger Bestaat Niet Meer) op het Nederlands Film Festival in Utrecht.  De Multi Culti Story werd gemaakt zonder de reguliere subsidies van het Filmfonds voor iets minder dan twee ton. Met de film wil regisseur Ranzijn ‘het geluid van de straat’ laten zien omdat Nederland volgens hem een ’truttenbollenland’ aan het worden is.

 

 

 

Cliché
De Multi Culti Story verhaalt over twee meidenbendes in Utrecht Overvecht. Aan de ene zijde hebben we de Whites, een rascistisch groepje meisjes dat niets anders doet dan schreeuwen, rondhangen en de plaatselijke Turkse groenteboer lastig vallen. Aan de andere kant hebben we de Culti’s, een groep meisjes waarvan de ouders van autochtone afkomst zijn. En ook deze meisjes doen niet veel meer dan schreeuwen, rondhangen en de tuinkabouters van de plaatselijke knuffelopa stelen. Wanneer een voormalig leidster van de Whites verliefd wordt op een jongen van de Culti’s is het hek van de dam en lijkt een bende-oorlog de enige oplossing.

 

Dat Nederland een truttenbollenland dreigt te worden kan best kloppen, maar tegelijkertijd druipt van De Multi Culti Story het truttenbollenimago af.  Het ontzettend matige script – waar de woorden bengel en belhamel nog net ontbreken – staat bol van de clichés, die allemaal weggeplukt lijken te zijn bij de musical West Side Story. Waar in die film de uitstekende acteurs de juiste rollen vertolken en de liedjes en choreografieën tot in perfectie zijn doorgevoerd, kunnen we met betrekking tot De Multi Culti Story spreken van een pover aftreksel. We mogen blij zijn dat de film nog een enkele professionele acteur kent die zijn vak verstaat, want grotendeels zijn we aan het kijken naar goedwillende amateurs die doen alsof ze in het theater staan en daarom duidelijk denken te moeten articuleren.  Bijgestaan door enorm truttige liedjes en tenenkrommende dialogen, waar de spruitjeslucht niet uit te krijgen is, kom je al snel tot de conclusie dat De Multi Culti Story niets meer is dan een goed bedoeld amateurproject.

 

Waardering: *


 

De Multi Culti Story (2008)
Regie:
Joost Ranzijn
Scenario: Jane Waltman
Producent: Zig Zag Film
Camera: Coen Stroeve en Mirco Maassen
Muziek: Bart van de Lisdonk, Floris van Bergeijk, Hakim Chanane, Kay Krijnen, Marielle Woltring, Alan Smithee en Anne van der Heyden
Montage: Sjoerd Donker
Met: Marielle Woltring, Maarten Wansink, Babette Holtman, Dionne Verwey, Fatma Genç e.v.a.
Taal: Nederlands
Duur van de film: 90 minuten / Kleur
Te zien vanaf : 15 januari 2009

 

 

3 gedachten over “De Multi Culti Story

  1. eeeey fatma ik wil ff een reactie droppen met je omgedraaide nike wenkbrauwen wuaaaaaaaahahahaha

  2. Fatma Genc

    De bekende Irmak uit de serie SpangaS
    speelt nu in de film MUlTI CULTI STORY !

    Ga snel naar de bios,
    en beleef mee !!

Reacties zijn gesloten.