web analytics

Voordat de film begint: Ultrakort (2011)

Reacties zijn gesloten

Ultrakorte animatiefilmpjes in Pathé-bioscopen deze zomer

Deze zomer zijn er maar weinig Nederlandse films in de bioscopen, maar onder het geweld van alle Amerikaanse blockbusters is er toch nog wat ruimte gevonden. Bij vier van de grote releases zorgt Pathé voor een kort voorprogramma. Een ultrakort voorprogramma. Net als vorig jaar vertoont de bioscoopketen een serie animatiefilmpjes van maximaal twee minuten. We bespreken ze in het (ultra-)kort.

Nu ken je het toch al (Bastiaan Schravendeel)
Vanaf 3 augustus voor De Smurfen
De eerste uit de reeks en ook meteen de leukste. Over een meisje dat zelfgeschreven boekjes verkoopt op een rommelmarkt. Innemend, maar vooral een treffende, duidelijke boodschap van de filmmaker: het gaat niet om de verkoop, maar om verbeeldingskracht en vermaak.

Guerilla (Sjors Vervoort)
Vanaf 18 augustus voor Rise of the Planet of the Apes
In een combinatie van live-action en stopmotion zien we een plastic gorilla in een donkere stad, waar slechts nog een paar sporen van de echte natuur te vinden zijn. Mooi en origineel vervaardigd, maar qua boodschap niet erg pakkend.

Brand (Maarten Koopman)
Vanaf 25 augustus voor Final Destination 5
Net als bij Guerilla wordt er hier een negatief beeld van de samenleving tegenover de vrije natuur gezet. Wederom geen revolutionaire gedachte. Wel een fraaie computer-animatie.

Overlast (Han Hoogerbrugge)
Vanaf 8 september voor Conan 3D
Humoristisch filmpje over een man die zich aan alles lijkt te ergeren. Een beetje flauw en simpel is het wel, maar de boodschap is duidelijk: Mens, erger je niet!